Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 10
Тези мерки може да не представляват абсолютна гаранция за мир, но според мен те представляват най-големите превантивни мерки, приемани някога от нациите.
Франк Билингс Келог
Мирът е много по-ценен от парче земя... да няма повече войни.
Ануар Садат
Убеден съм, че дължим на това поколение и на следващите поколения, да не оставим камък на камък в стремежа си към мир.
Ануар Садат
На 73 години съм. Виждал съм всичко. Срещал съм крале, кралици, президенти, обиколил съм света. Имам едно нещо, което бих искал да направя: да се опитам да постигна мир.
Ариел Шарон
Ако има сериозен палестински министър-председател, който полага 100 процента усилия за прекратяване на тероризма, тогава можем да имаме мир. Всяка страна трябва да предприеме стъпки. Ако терорът продължи, няма да има независима палестинска държава. Израел няма да го приеме, ако терорът продължи.
Ариел Шарон
Не мисля, че съм постигнал това, което все още трябва да постигна. Имам едно нещо, което бих искал да направя, а това е да донесе сигурност и мир на еврейския народ.
Ариел Шарон
Като всички израелци и аз копнея за мир. Виждам изключително важно в предприемането на всички възможни стъпки, които ще доведат до разрешаване на конфликта с палестинците.
Ариел Шарон
Ние подаваме ръка към мира. Нашите хора са отдадени на мира. Знаем, че мирът води до болезнени компромиси и за двете страни.
Ариел Шарон
Ахмадинеджадите по света, бин Ладените по света няма да променят своите пътища, независимо колко упорито се опитваме да им обясним, че мирът започва с тях.
Шари Арисон
Накъдето и да се обърнем, виждаме насилие и омраза, предразсъдъци и гняв и всички тези негативни емоции, които унищожават човечеството. И ние трябва да се събудим и да отбележим това и да се опитаме да променим курса си, така че да можем да създадем свят на мир и хармония, където бъдещите поколения да живеят щастливо заедно.
Арун Ганди
Мирът като цел е идеал, който няма да бъде оспорван от никое правителство или нация, дори и от най-войнствените.
Аун Сан Су Чи
Нобеловата награда за мир отвори врата в сърцето ми.
Аун Сан Су Чи
Според мен най-голямата награда, която може да получи всяко правителство, е одобрението на хората. Ако хората са щастливи и хората са в мир и правителството е направило нещо за тях, това е най-голямата награда, която мисля, че всяко правителство може да се надява.
Аун Сан Су Чи
Третият ми призив е към моите съграждани във всички страни: Помогнете ни да установим траен мир в света.
Юзеф Ротблат
В умереността, а не в удовлетворяването на желанията, се крие мир.
Бен Хеч
Войната и властта са спътници; Мирът и свободата са спътници.
Бенджамин Тъкър
Няма мир в огъня с вода.
Адам Мицкевич
За мен е от съществено значение да имам вътрешния мир и спокойствие на молитвата, за да слушам тишината на Бог, която ни говори в личния ни живот и историята на нашето време за силата на любовта.
Адолфо Перес Ескивел
Трябва да оставим настрана нашите желания и да обърнем внимание на реалността. Никой не може да приеме истината, докато се крие от нея. Когато дадено решение има значение, трябва да се взираме в истината безпогрешно. Само тогава можем да намерим мир в избора си.
Брандън Мъл
Мирът, подобно на свободата, не е оригинално състояние, което да е съществувало от самото начало; ще трябва да го направим, в истинския смисъл на думата.
Вили Бранд
Мирът не е всичко, но без мир всичко е нищо.
Вили Бранд
Мирът е нещо повече от отсъствието на война, въпреки че някои държави биха били благодарни само за това днес. Трайната и справедлива мирна система изисква равни възможности за развитие за всички нации.
Вили Бранд
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
25
Следваща