Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир"
Да воюваш заради мир е като да правиш секс заради девственост.
Джордж Карлин
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Джордж Оруел
Много по-лесно е да се спечели война, от колкото мир.
Жорж Клемансо
Няма такова нещо като добра война или лош мир.
Бенджамин Франклин
Ако някой може да намери решение за световен мир, това ще бъде най-революционния обрат в историята, която ние познаваме.
Джордж Маршал
Винаги бъдете във война със своите недостатъци, в мир със съседите си и всяка нова година се оказвайте по-добър човек.
Бенджамин Франклин
Ако някой каже, че любовта и мирът са клише, което върви с шестдесетте години, това ще бъде неговият проблем. Любовта и мирът са вечни.
Джон Ленън
Този, който води война със всеки, едва ли е в мир със самият себе си.
Уилям Хазлит
Мирът не е отсъствие на война, а добродетел, произтичаща от твърдост на духа.
Барух Спиноза
Стремежът към мир и прогрес не може да приключи след няколко години нито в победа, нито в поражение. Стремежът към мир и прогрес, с изпитанията и грешките, успехите и неуспехите си, никога не може да бъде облекчен и никога не изоставен.
Даг Хамаршелд
Въпреки, че силата може да донесе защита в някои спешни случаи, само справедливостта, честността, обсъждането и сътрудничеството могат да отведат хората до вечен мир.
Дуайт Айзенхауер
Ние ще постигнем мир, дори ако за това ни се наложи да воюваме.
Дуайт Айзенхауер
Спечелена война, но не и мир.
Алберт Айнщайн
Мирът в Близкият Изток ще настъпи тогава, когато арабите заобичат децата си по-силно, отколкото мразят евреите.
Голда Меир
Мир: в международните отношения период на лъгане между два периода на кръвопролития.
Амброуз Биърс
Където има твърде много полицаи - няма свобода. Където има много войници - няма мир. Където има твърде много адвокати - няма справедливост.
Лин Ютан
Играта е моята жена. Тя изисква лоялност и отговорност. Тя ми дава усещане за покой и мир.
Майкъл Джордан
Да се научим да игнорираме нещата е един от големите пътища към вътрешния мир.
Робърт Сойер
Аз съм в мир с Бога; конфликтът ми е с човека.
Чарли Чаплин
Ако искаш да постигнеш мир, не говори на приятелите си, а на враговете си.
Моше Даян
Любовта е най-неизчерпаемата енергия в света. Тази творческа сила... е най-мощното средство, достъпно за човека в търсенето на мир и спокойствие.
Мартин Лутър Кинг
Ако цивилизацията трябва да оцелее, ние трябва да култивираме науката за човешките взаимоотношения - способността на всички народи, от всички видове, да живеят заедно, в един и същи свят в мир.
Франклин Делано Рузвелт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
25
Следваща