Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начало" - страница 2
Генералът, който печели битката, прави много сметки в крепостта си преди началото на сражението, Генералът, който губи прави само няколко сметки предварително.
Сун Дзъ
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Въздържанието е първото стъпало на добродетелта, начало на нравственото съвършенство.
Лао Дзъ
Истинското произведение на изкуството е длъжно да стане начало на спора между художника и неговата аудитория.
Ребека Уест
Всяко човешко устройство, всяко средство, всеки инструмент, всеки прибор, всеки артикул, предназначен за употреба, от всеки вид, еволюира от много просто начало.
Робърт Колиър
Любовта винаги е началото на знанието, тъй като огънят е от светлина.
Томас Карлайл
Медения месец - началото на мъдростта, а началото на мъдростта - края на романа.
Хелън Роулънд
Любовта, която желае да бъде само духовна, става сянката, а ако тя е лишена от духовно начало, то тя става пошла.
Хенрик Сенкевич
Живот, чието начало не помним, и чийто край не знаем.
Болеслав Прус
Любовта е своего рода вечност. Тя изтрива паметта за началото и страха пред края.
Ан дьо Стал
Страхът от Бога не е началото на мъдростта. Страхът от Бога е краят на мъдростта. Скептицизмът и съмнението водят до изследвания и проучвания, а проучването е вече началото на мъдростта.
Кларънс Дароу
По протежението на цялата ми кариера, аз убивах персонажи; дали е възможно аз да съм само кръвожадно копеле, не знам, но когато мой персонаж е в опасност, аз искам да се боя обръщайки страницата, а за това е нужно да показвам в самото начало, че играя сериозно.
Джордж Р. Р. Мартин
Без жените началото на нашия живот би било лишено от помощ, средата - от удоволствие, краят - от утеха.
Никола дьо Шамфор
Човек, който се държи достойно още от самото начало, се избавя от угризенията на съвестта.
Абу ал Фарадж
Трябва да събирате камъните, които хвърлят по вас. Те са началото на един пиедестал.
Ектор Берлиоз
Началото на любовта е във вниманието, после – в избора, а после – в постижението.
Михаил Пришвин
Къде е началото на този край, с който свършва началото?
Козма Прутков
Навсякъде, не само в нашия личен живот, книгата е алфа и омега на всяко знание, начало на началата на науката.
Стефан Цвайг
Гледайте благосклонно на едно смело начало.
Вергилий
Началото е половината на цялото.
Питагор
Революция - край на стария живот, а не начало на новия живот, разплата за дългия път. В революцията се изкупуват греховете на миналото. Революцията винаги говори за това, че властимащите не са изпълнили своето местоназначение.
Николай Бердяев
... трябва да е имало момент, тогава, в самото начало, когато можехме да кажем не. Но някак си го пропуснахме.
Том Стопард
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
26
Следваща