Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разум" - страница 9
Мръсната дума предразсъдък и чистата дума вяра имат нещо общо: и двете започват там, където свършва разумът.
Харпър Ли
Религиите са много, разумът е един – всички сме братя.
Арчибалд Кронин
Ние знаем, че войната срещу интелекта се води винаги в името на здравия разум.
Ролан Барт
Ако разумът управляваше света, историята щеше ли да съществува въобще?
Ришард Капушчински
Но интелигентността и разумът са в състояние да преминат през всичко, което им се противопоставя.
Марк Аврелий
Разумът е просто това, което правят мозъците.
Марвин Мински
Вредно е, когато именуването кара разума да мисли, че сами по себе си имената доближават смисъла.
Марвин Мински
Когато една хубава жена влезе през вратата, здравият разум изчезва през прозореца.
Маргарет Атууд
Понякога ми се струва, че най-великата способност на човешкият разум е способността да забравя.
Мел Гибсън
По-малко съм склонен да мисля, че образованието в Уест Пойнт е необходимо за тази работа, отколкото мислех в началото. Добрият разум и енергия са необходимите качества.
Ръдърфорд Хейс
Идеята за справедливост е неопровержима: тя израства от нравствените закони, от законите на разума, от самият живот на масите: справедливост - дума, пълна с трепет на живот.
Анри Барбюс
Разума - историк, страстите - актриса.
Антоан дьо Риварол
Навикът е разума на глупаците.
Фридрих II Велики
Волята е отличителен признак на човешкият род, а самият разум - това е вечното правило за ръководство на волята.
Фридрих Шилер
Мрежата на господството се е превърнала в мрежа на самия разум и това общество е фатално оплетено в нея.
Херберт Маркузе
Основната причина човек да прави грешки се крие в постоянната борба на чувствата с разума.
Блез Паскал
Сърцето има доводи, разума не познава.
Блез Паскал
Революционизирай своят разум.
Брус Лий
Разум и чувства - две сили, равно нуждаещи се една от друга, мъртви и нищожни една без друга.
Висарион Белински
Приучи своят разум към съмнение, а сърцето си към търпимост.
Георг Кристоф Лихтенберг
Лудият е човек, който се е лишил от всичко, с изключение на разума.
Гилбърт Кийт Честъртън
Защо не вземете всички постижения на съвременния разум и да ги приложите към уличния трафик?
Джак Никълсън
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
26
Следваща