Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разум" - страница 6
Книга - това не е само литературно произведение, но също съвест, разум и изкуство.
Винсент ван Гог
Разумният човек не може да вярва в разума.
Габриел Лауб
Основата на всички добродетели и всички достойнства се заключават в способността на човек да се отказва от удовлетворението на своите желания, когато разума не ги одобрява.
Джон Лок
Мога да бъда повлиян от това, което ми се струва справедливост и разум; но класовата война ще ме намери на страната на образованата буржоазия.
Джон Мейнард Кейнс
Страстта и предразсъдъците управляват света; само под името на разума.
Джон Уесли
Винаги ме е изненадвало колко малко внимание философите обръщат на хумора, тъй като това е по-значим процес на ума, отколкото разумът. Разумът може само да подреди възприятията, но процесът на хумор участва в промяната им.
Едуард де Боно
За мен доводите на сърцето са по-важни от доводите на разума.
Жан-Пол Белмондо
Хората винаги са против разума, когато разума е против тях.
Клод Адриан Хелвеций
Умът започва там, където свършва здравият разум.
Клод Адриан Хелвеций
Ако изборът в любовта се решаваше само от волята и разума, тогава любовта не би била чувство и страст. Наличието на елемента на непосредственост се забелязва и в най-разумната любов, защото от няколко еднакво достойни лица се избира само едно и този избор се основава на неволното влечение на сърцето.
Висарион Белински
На хората им е необходим човешки морал, основан на човешката природа, на опита и на разума.
Клод Адриан Хелвеций
Съдбата поправя много от недостатъците ни, които разумът не би могъл да поправи.
Франсоа дьо Ларошфуко
Не позволявайте на навика, роден от опит, да ви принуди да вървите по този път, насочвайки безцелно око и кънтящо ухо и език; но съдете по разума за много оспорваното доказателство, което изказах.
Парменид
Звезди на вратата ни, звезди в очите ни, звезди, избухнали в късчетата на мозъка ни, където здравият разум е трябвало да бъде.
Анджела Картър
Общуването с природата е укрепило моето тяло и разум.
Никола Тесла
Вкус е не повече от тънък здрав смисъл, геният е възвишен разум.
Андре Шение
Най-доброто средство за всички болести са силна воля и силен разум.
Парацелз
Откровението е проявлението на тайните на битието за когнитивните функции на човешкият разум.
Паул Тилих
Най-доброто оръжие на човек е неговия разум.
Рик Риърдън
Ако търсим удоволствията на любовта, страстта трябва да е от време на време, а здравият разум - постоянен.
Робъртсън Дейвис
Мисля, че повечето хора са по-податливи на предразсъдъци, отколкото на разум.
Роджър Ебърт
Сърцето има своите причини, за които разумът не знае нищо.
Рохинтън Мистри
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
26
Следваща