Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разум" - страница 14
Здравия разум - това е далновиден егоизъм.
Вилхелм Швебел
Правилото на разума е истинският суверен в американската система.
Ал Гор
За мен най-смущаващият аспект на републиканската политическа култура е как тя поставя своята неугасима жажда за власт, господство и радикална идеология над факти, разум и истина.
Ал Гор
Към какви ли нелепи решения не прибягва човек под влияние на страха! Страха отнема от нас способностите с които се разпорежда разума и ни ги предлага в помощ.
Даниел Дефо
Органичното въображение не е задължително основано на здравия разум, припомних си. А параноята не е обвързана от твърдата рамка на разума. Тя е звяр, който се втурва в празнотата...
Дейвид Брин
Живота е поносим само тогава, когато разума и тялото съществува в хармония, в равновесие и във взаимно уважение.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Не правете грешката да държите идеята си близо до гърдите си... Подложете я на критиката на разума.
Джеймс Уеб Янг
Никога не съм придавал на режисьора твърде голямо значение. Моята теория се заключава в това, че на снимките на филма режисьора се явява всичко. Намирайки се на площадката, ние всички получаваме указания пряко от вселенският разум, който ни говори, как да направим филма по-добър.
Джеф Бриджис
Страхът е емоция номер едно, която кара нашият разум придобие невероятни усилия, да се избави от него.
Джоди Фостър
Вярата и разумът вървят ръка за ръка.
Джон Уесли
Безпокойство, страх - това е естествен продукт на разума, способен да предвиди бъдещето.
Джон Ъпдайк
В неразумният век разум, пуснат на свобода, е пагубен за неговият собственик.
Джордж Халифакс
Да изучаваш Будизма, значи да изучаваш собственото Аз. Да изучаваш собственото Аз значи да го забравиш. Да забравиш собственото Аз означава да бъдеш просветлен от всичко, което те заобикаля. Да бъдеш просветлен от всичко, което те заобикаля, означава да отхвърлиш собственото си тяло и разум и телата и разума на другите. Просветлението изчезва безследно - и тази безследност продължава безкрай.
Доген
Амбицията без принцип никога не е била дълго под ръководството на добрия разум.
Александър Хамилтън
Здравият разум е прекрасен аргумент в кавгата.
Едит Уортън
Разумът винаги е сега. За разума не съществува нито преди, нито после. Съществува само сега... нашият език не е способен да изрази това...
Ервин Шрьодингер
Повечето хора печелят битките на живота чрез компромиси, изграждат непревземаеми кули със смирен разум, изграждат философски мостове от отказване от емоциите и от изгарянията, които мародерите получават от кипящата вряща вода на незрелите чувства.
Зелда Фицджералд
Какво е това разум? Безумието на всички. Какво е това безумие? Разум на един.
Карл Бьорне
Ум - това не е задължително здрав разум.
Алфред Адлер
Ние сме длъжни да бъдем издръжливи, като не губим при това здравия разум.
Лех Валенса
Колективния разум често го ръководят тия, дето са с изплискан ум.
Валентин Домил
Лишен е от права на разума гласът.
Валентин Домил
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
26