Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Родител" - страница 3
Аз никога не съм имал близки приятели сред мъжете. Навярно, понеже в детството си съм имал пет сестри и от тях съм разбрал много повече, отколкото от родителите си.
Уилям Дефо
Преди да се отправиш да спасяваш горите на Амазонка от унищожение на жестокото поколение на твоите родители, опитай да подредиш стаята си.
Бил Гейтс
Обикновено родителите са по-внимателни да дадат знания на децата си, а не добродетели, изкуството да говорят добре, а не да правят добре; но техните маниери трябва да предизвикват най-голямо притеснение.
Бъкминстър Фулър
Имам много подкрепа от страна на родителите ми. Това е нещото, което винаги съм оценявал. Те не ми казваха, че съм глупав, а ми казваха, че съм забавен.
Джим Кери
Родителите са едновременно наследственост и среда.
Джордж Елиът
Родителите ми казваха: "О, един ден той ще бъде режисьор". Исках да бъда актьор.
Куентин Тарантино
Единствената любов, в която наистина вярвам, е любовта на родителите към децата си.
Карл Лагерфелд
Трябва да се възпитават децата в любов към хората, а не към самите себе си. А за това самите родители трябва да обичат децата.
Феликс Дзержински
Толкова съм благословена да имам такива просветлени родители. Сигурно е било много трудно да гледаш как техният трудоспособен син се затваря в старата си стая през по-голямата част от 20-те си години.
А. Скот Бърг
Родителите ми постоянно се карат. Но в същото време те постоянно празнуваха всички годишнини от сватбата си. Изглежда, че те просто празнуваха това, което са живели заедно в продължение на толкова много години, без да се убиват.
Марина Абрамович
Всички пъти, когато изведнъж осъзнавах, че родителите ми са мъртви, дори сега все още ме изненадва, че съществувам в света, докато това, което ме е накарало, е престанало да съществува.
Никол Краус
...Бих го пуснал един пръст по един, докато, без той да осъзнае, щеше да се носи без мен. И тогава си помислих, че може би това означава да си [родител] – да научиш детето си да живее без теб.
Никол Краус
Родителите ми имаха тази връзка, която беше наистина ужасяваща. Искам да кажа, нивото на омраза, което са имали, и нивото на физическо насилие - майка ми щеше да пребие баща ми, по принцип - и мисля, че бях привлечен от изображения по телевизията, които бяха ярки и отразяващи.
Огастин Бъроуз
Поради техния размер, родителите може да са трудни да дисциплинират правилно.
Патрик О'Рурк
Никога няма да бъдете морално подготвени, виждайки родителите си на ръба на смъртта. За всяка дъщеря баща й е най-готиното момче на света, този, който мрази приятеля й. И когато го видиш болен и слаб... започва да те разтърсва.
Приянка Чопра
И ако нямаме тест, това, което в крайна сметка можем да направим, е да се върнем към това, което тази страна е правила преди. Бихме могли да използваме социална класа и все още го правим, но през 50-те години беше, имате ли правилното фамилно име и родителите ви на привилегировани позиции?
Робърт Дж. Стърнбърг
Склонни сме да мислим, че човешкото познание е прогресивно; защото знаем все повече и повече, нашите родители и баби и дядовци са назад номера. Но е възможна и противоположна теория - че ние просто разпознаваме различни неща по различно време и по различни начини.
Робъртсън Дейвис
Родители: Ако срещнете тийнейджъри, които казват, че са харесали този филм, не им позволявайте да се срещат с вашите деца.
Роджър Ебърт
Изследванията започват да показват, че детето трябва да се занимава поне 20 часа седмично. Не мисля, че има значение коя програма ще изберете, стига да поддържа детето активно ангажирано с терапевта, учителя или родителя поне 20 часа седмично.
Темпъл Грандин
Вяра в себе си? Родителите ми я подариха.
Типи Хедрен
Следователно не може да бъде вярно, че сред животните някои от потомството ще притежават желаните качества на родителите в по-голяма степен или че животните са безкрайно съвършени.
Томас Малтус
Надявам се обаче, че много от тях имат деца, които, когато имат момент да си отдъхнат от своите iPod-и, интернет или Гугъл, ще обяснят на родителите си, управляващи държавата, как светът е сплескан.
Томас Фрийдман
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
26
Следваща