Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Родител" - страница 23
Това е толкова голяма част от мен, че е почти трудно да се опиша в отсъствието му. Знам, че за мен това означава да искам напътствия и че в най-трудните времена има личен спасител, на когото мога да разчитам. И съм много благодарна на родителите ми, че ми дадоха това.
Кондолиза Райс
Мисля, че родителите обикновено знаят кое е най-доброто за децата им. Но предполагам, че е възможно да бъдете прекалено предпазливи.
Крис ван Алсбърг
Не изяждайте всичко, което е в чинията. Вашите родители навярно са мили хора. Но не всичките им съвети трябва да следвате.
Кристиан Барнард
Можете да видите и в двама ни колко е трудно, не, колко невъзможно е да изправите собствените си родители пред истината. И след това да оставим всичко разумно прилично зад себе си.
Кристиан Крахт
Родителите приемат остаряването си с най-добрата грация, която могат да съберат... те правят всичко възможно, за да улеснят по-младото поколение да надмине по-старото, като в същото време се страхуват от отхвърлянето, което следва.
Кристофър Лаш
Всеки родител иска детето му да порасне, за да бъде добър, мил, полезен човек, верен.
Лев Давидичев
Имах бавачка, която израсна в Мароко и родителите ми ме насърчаваха понякога да се поставям на нейно място.
Лейла Слимани
Родителите ми бяха любители на книгите и ни отгледаха по начин, който разглеждаше свободата и подривната дейност като незаменими.
Лейла Слимани
В Мароко се настоява за авторитет. Децата не се насърчават да говорят пред родителите си. Родителите ми не бяха такива. Бях от типа момиче, което можеше да каже на баща си: "Не, това, което казваш, е абсолютно невярно и не съм съгласна с теб."
Лейла Слимани
Че родителите ми не са били неспособни да обичат, аз просто бях нелюбим.
Либи Пейдж
Не чувствах силна връзка с родителите, които ме отгледаха, и имах нищо друго освен щастливо детство. Майка ми беше прекалено чувствителна; баща ми, аскет. Аз не бях нито едното, нито другото. Имах чувството, че живея с напълно непознати хора. Подозирам, че родителите ми се чувстваха по същия начин.
Лиза Лутц
Никога не съм била обсебена от осиновяването. Просто бях любопитна за моите биологични родители.
Лиза Лутц
Родителите, които изобразявам, са индийци, защото съм израснала в индийско домакинство. Като казах това, чувствам, че хора от всички култури биха се отнасяли към тези родители.
Лили Сингх
Те не бяха притеснени от чувствата на детето; те вярваха, че основната задача на родителите е да научат децата да се държат правилно.
Линдзи Гибсън
Като възрастен може би е по-добре да инвестирате в по-дълбоки отношения със себе си, като същевременно намалите очакванията си за вида връзка, която можете да имате с емоционално неотзивчив родител.
Линдзи Гибсън
Това е малко известен факт, но родителите са като супергерои. Само с няколко вълшебни думи те могат да ви накарат да се почувствате висок десет фута и устойчив на куршуми, те могат да убият драконите на съмнението и безпокойството, могат да накарат проблемите ви да изчезнат. Но разбира се, те могат да правят това само докато сте дете. Когато станете възрастен, станете господар на собствената си вселена, те не са толкова могъщи, колкото някога са били. Може би затова толкова много от нас отделят време да растат.
Лиса Ангър
Тийнейджърите често управляват чувствата си, като изхвърлят неудобните върху родителите си.
Лиса Дамур
Защо започваме да разбираме родителите си едва когато те вече не са с нас?
Лия Флеминг
Голяма част от това, което са наранените чувства на децата, е как родителите реагират.
Лора Шлезинджър
Всички родители правят грешки, всички действат различно при различни обстоятелства... Но единственото нещо, което в крайна сметка има значение, е любовта. Любовта спасява всичко...
Лоран Боти
Знам, че родителите ми ме обичаха - със сигурност направиха всичко възможно за мен, но проявите на привързаност бяха запазени на отчетливо слаб пламък.
Лори Греъм
Да бъдеш родител на майка си или баща си е предизвикателство, с което трябва да се справят твърде много тийнейджъри. Тийнейджъри, чиито родители се занимават със злоупотреба с вещества, финансови затруднения, загуба на работа, психични заболявания и развод, заслужават нашата любов, подкрепа и състрадание. Иска ми се Америка да спре да съди и критикува тийнейджърите и вместо това да се опита да разбере битките, които трябва да водят всеки ден.
Лори Халсе Андерсен
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
26
Следваща