Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Родител" - страница 21
В китайската култура децата не биха си помислили да питат или да говорят с родителите си. В американската култура децата в книги, телевизионни предавания и филми постоянно печелят точки с бързия си разговор. Обикновено родителите трябва да получат житейски урок - от децата си.
Ейми Чуа
Най-тъжното, което осъзнах в живота, е, че моите родители са хора. Тъжни човешки хора. В този момент пораснах с десет години.
Ейми Шумър
След като изучава огромно количество научна литература по високоспециализиран въпрос, професор Петров открива споменаване, че първото дете в едно семейство най-често е подобно на родител от противоположния пол, а второто на родител от същия пол.
Елена Топилска
Всяко приятелство завършва естествено. Дори двадесетгодишните бракове се разпадат, родителите лишават децата си от наследство, децата изпращат родители в старчески домове, братята и сестрите не си говорят - законът на живота, нищо не може да се направи.
Елиа Барсело
Мисля, че е по-трудно - много по-трудно - да бъдеш добър родител, отколкото да напишеш книга.
Елизабет Бърг
Родителите искат одобрението на децата си, обрат на миналия идеал за децата, които се стремят към одобрението на своите родители.
Елизабет Колбърт
Всеки е свикнал да говори малко по-различен "език" с родителите си, отколкото с връстниците си, защото говоримият език се променя с всяко поколение - както казват, миналото е чужда държава - но мисля, че това се засилва за децата, чиито родители също са израснали в географски чужда държава.
Елиф Батуман
Очевидно има много, много начини да бъдеш аутсайдер, но да имаш имигрантски родители е един от тях. От една страна, това те прави преводач: има всякакви неща, които американските родители знаят за живота в Америка и за това, че са дете в Америка, които неамериканските родители не знаят и в много случаи това пада върху хлапето да им разказва, а също и да задава въпроси от американците за родната страна на родителите им.
Елиф Батуман
Родителите ми са родени в светска държава. Те се срещнаха в най-престижното медицинско училище в Турция, преместиха се в Америка през деветнадесет и седемдесетте години и станаха изследователи и преподаватели.
Елиф Батуман
Семейството ми не само не е религиозно, но и родителите ми са и двамата - те са секуларисти. Баща ми всъщност е атеист и се чувства много силно по този въпрос.
Елиф Батуман
Трагична грешка, която често се допуска, е да се приеме, че Божията воля е длъжна да бъде нещо много скучно и непривлекателно, ако не и положително неприятно. Съзнателно или не някои хора гледат на Бог като на труден ръководител на задачи или на суров родител. . . . Истината е, че Божията воля за нас винаги означава по-голяма свобода, по-голямо самоизразяване, по-ново и по-светло преживяване, по-широка възможност за служене на живота на другите, по-изобилна.
Емет Фокс
Образът на баща, който човек има в младостта си, и образът на баща за един и същ човек, когато родителите му остареят, са напълно различни. Вместо сила има уязвимост, вместо увереност има съмнение; и този, който ви е подал ръка, за да ви научи как да ходите, сега се нуждае от ръката ви, за да го подкрепя по време на ходене.
Ерик дьо Кермел
Една от най-големите грешки, които родителят допуска, е да поеме отговорност за емоциите на децата си.
Естер Войчицки
Когато родителите не поемат отговорност за собствения си незавършен бизнес, те пропускат възможност не само да станат по-добри родители, но и да продължат собственото си развитие.
Естер Войчицки
Като дете никога не съм искал родителите ми да са нещастни, което означава, че винаги ще обмислям какво би ги направило щастливи.
Етгар Керет
Даже най-лошите родители в света могат да бъдат понякога добри.
Джаклин Уилсън
Този проблем е, без изключение, най-спешното сблъскване с човечеството днес. Бъдещето на състезанието е в ръцете на младите хора навсякъде. Те са родителите на следващите поколения и инженерите, които трябва да внедрят новата цивилизация. Това, което правим с тях и за тях, е важно по своето значение; нашата отговорност е голяма, а нашата възможност уникална.
Алис А. Бейли
Един съвет: Вашето интервю е за вас. Не става въпрос за училището, в което сте ходили, какво сте завършили, какъв е вашият успех или кои са вашите родители или познават. Повечето от тези неща са точно във вашето автобиография и може дори да са ви вкарали в стаята, но няма да ви отнесат много по-далеч.
Иванка Тръмп
През шестдесетте години всички спортове от рисков тип бяха много популярни, защото всички се бунтуваха срещу родителите си или се бунтуваха срещу цялата система. Но тези дни свършиха. Това е денят на консерватизма.
Ивон Шуинар
От родителите зависи да разгледат този основен въпрос: Истински ли мога да дам на детето си това, което иска и да се чувства добре в това отношение - и да не очаквам нищо в замяна?
Йеспер Юл
Когато родителите успеят да замълчат известно време, децата често са първите, които предлагат конструктивно решение.
Йеспер Юл
Няма ваксина срещу исторически вредители. За родителите би било много просто да ваксинират децата си срещу фашизъм, комунизъм и всяка друга смъртоносна болест, която е причинила хаос с течение на времето от най-ранна възраст. Единствената ваксина срещу исторически язви остава книгата.
Йоана Първулеску
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
26
Следваща