Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Процес" - страница 8
Има когнитивни процеси и лимбични реакции, свързани с основните емоции. И можете да промените мозъчната химия, но пак няма да промените спомените и преживяванията в човешкото същество.
Хелън Фишер
Адвокатите не трябва да бъдат обвинени в същите престъпления като техните клиенти. Съдебните процеси, свързани с политически обвинения, не са в съответствие с правата на човека.
Ширин Ебади
Конкретният аспект на времето, който ме интересува, е стрелата на времето: фактът, че миналото е различно от бъдещето. Спомняме си миналото, но не помним бъдещето. Има необратими процеси. Има неща, които се случват, като превръщаш яйце в омлет, но не можеш да превърнеш омлет в яйце.
Шон Карол
Процесът на демокрация предвижда политически и социални промени без насилие.
Аун Сан Су Чи
Историята на света показва, че народите и обществата не трябва да преминават през фиксирана поредица от етапи в процеса на развитие.
Аун Сан Су Чи
Вярвам, че процесът от преминаване от объркване към разбиране е ценно, дори емоционално преживяване, което може да бъде основа на самоувереността.
Брайън Грийн
Истината никога не може да бъде окончателна: след построяване на първата, следва търсенето на втората, а след това третата. Истината е постоянен процес на унищожение на старото и възраждане на новото.
Валентин Пикул
За да разберете процеса, трябва да имате теория... ако наистина искате да разберете емпиричната наука, трябва да имате факти. И проблемът е как да организираме тези факти. Теорията по същество също "организира" факти.
Василий Леонтиев
Само лошите неща се случват бързо,... На практика всички процеси на производство на щастие в живота ни отнемат време, обикновено дълго време: научаване на нови неща, промяна на старо поведение, изграждане на удовлетворителни взаимоотношения, отглеждане на деца. Ето защо търпението и решителността са сред основните добродетели на живота.
Гордън Ливингстън
Ще кажа, че горещо препоръчвам, ако искате да напишете и книга, имайте дете в разгара на този процес, защото това наистина ще ви принуди да организирате времето си.
Дейв Ицкоф
През целия си живот ние непрекъснато регенерираме нови мозъчни клетки в хипокампуса, процес, наречен неврогенеза. В хипокампуса непрекъснато се раждат нови стволови клетки, които в крайна сметка се диференцират в напълно функционални неврони.
Дейвид Пърлмътър
Решението да се даде индикативна дата за връщане е грешка. Влошава процеса. Това влошава човешкия живот.
Дейвид Тримбъл
Има нещо в това да си комик, което означава, че не трябва да се страхуваш от провал, защото провалът е част от процеса.
Дейвид Уолямс
Има много форми на любов и обич, някои хора могат да прекарат целия си живот заедно, без да знаят имената си. Именуването е труден и отнема време процес; касае се за есенции и означава сила. Но в дивите нощи кой може да ви повика у дома? Само този, който знае името ви.
Джанет Уинтерсън
Плувам в море от думи. Те обикалят около мен и през мен и чрез процес, който не ми е напълно ясен, някаква деликатна скрита мембрана изтегля нещата, които са необходимото условие на живота ми.
Джералдин Брукс
Мисля, че в процеса на писане се случват всякакви неочаквани неща, които отдалечават поета от плана му и че тези инциденти наистина са това, което имаме предвид, когато говорим за поезия.
Джон Ашбъри
Това, което харесвам в творческия процес, и това може да звучи наивно, но това е идеята, че един ден няма идея и решение, но на следващия ден има идея. Намирам това за невероятно вълнуващо и концептуално всъщност забележително.
Джони Айв
Малка промяна в началото на процеса на проектиране определя напълно различен продукт в края.
Джони Айв
Начините, по които тези икономически процеси, до голяма степен произхождащи от САЩ, са преминали в кратки срокове по света, са спиращи дъха и, за съжаление, добре илюстрират основните теми на тази книга.
Джордж Ритзър
В крайна сметка ключовият момент е, че за да разберем по-добре тези процеси, ние придобиваме по-нюансиран и сложен усет за фундаменталната природа на глобализацията.
Джордж Ритзър
Неразбирането на процеса на спонтанно подредена икономика върви ръка за ръка с неразбирането на създаването на ресурси и богатство.
Джулиан Саймън
Правилно или погрешно, викторианците смятат, че има някои теми, които не са подходящи за междуполова дискусия, точно както те смятат, че някои процеси на женският тоалет, като пудра на носа и нанасяне на червило в устата, са (ако изобщо се прави) по-добре направено насаме.
Е. Ф. Бенсън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
26
Следваща