Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Процес" - страница 6
В процеса на борбата с истината, заблуждението самò се разобличава.
Карл Маркс
Превъзходството е процес, който трябва да изпълва всички наши дни.
Тед Ингстръм
Днешният ден – в неговата завършена характеристика – става разбираем само тогава, когато се превърне в брънка от сложния исторически процес.
Алексей Толстой
Не мисля, че някога ще спрете да давате. Наистина не го мисля. Мисля, че това е непрекъснат процес. И това не се отнася само възможността да напишете чек. Това е способността да докоснете нечий живот.
Опра Уинфри
Животът не може да има случаен произход. Проблемът е там, че съществуват около две хиляди ензими и вероятността те да се появят в някакъв случаен процес е 1 към 10 40 000 - възмутително малка вероятност, която не може да бъде постигната дори ако цялата Вселена се състои от органична супа.
Фред Хойл
Шансът по този начин (чрез случаен процес - бел.цит.) да се появят по-висши форми на жовот е сравним с вероятността някое торнадо, смитащо боклуците из двора, да сглоби Боинг 747 от наличните материали в него.
Фред Хойл
Обичам да бъда на снимачни площадки с много опитни режисьори, както и с много нови режисьори. Всеки път е процес на откриване. Всеки път научаваш нещо ново.
Марк Уолбърг
Не съм феминистка, но просто мисля, че това е наистина готин процес в работата с жена като режисьор.
Мелани Грифит
Процесът е живот, а резултатът смърт.
Михаил Жванецки
Когато капитализмът се отрича, социалните процеси вече не се подчиняват на слепите природни закони.
Херберт Маркузе
Другите ни пороци са само процеси на други, основни: те ще отпаднат като клони на дърветата, щом отсечете ствола.
Блез Паскал
Процесът на избор на тон на китара е естетически процес като всеки друг, така че да опитате много различни неща.
Джери Гарсия
Латералното мислене е тясно свързано с прозрение, креативност и хумор. И четирите процеса имат една и съща основа. Но докато прозрението, креативността и хуморът могат само да се молят, латералното мислене е по-умишлен процес. Това е толкова категоричен начин за използване на ума като логическо мислене - но много различен начин.
Едуард де Боно
Процесът на отхвърляне е включен в концепцията за отрицателното. Отрицателното е средство за преценка.
Едуард де Боно
Смъртта е също толкова естествен процес, както и живота; затова аз не мога да съдя, човек, който се бои да умре, точно както се бои да живее.
Кларк Гейбъл
Не измервам историческия процес с критерия на личната съдба.
Лев Троцки
Щастието се заключава не толкова в притежанието, колкото в процеса на овладяване обекта на нашите желания.
Клод Адриан Хелвеций
За разлика от повечето европейски страни, полицията в САЩ е децентрализирана; дори ФБР има регионални офиси. Изменението на конституцията е дълъг и досаден процес.
Ан Епълбаум
Отглеждането на царевица, което от биологична гледна точка винаги е било процес на улавяне на слънчевата светлина, за да се превърне в храна, не в малка степен се е превърнало в процес на превръщане на изкопаемите горива в храна.
Майкъл Полан
Ранното влизане е подходящо, когато са налице следните общи обстоятелства: Имиджът и репутацията на фирмата са важни за купувача и фирмата може да развие подобрена репутация, като бъде пионер. Ранното навлизане може да инициира процеса на обучение в бизнес, в който кривата на обучение е важна, опитът е труден за имитация и той няма да бъде анулиран от последователни технологични поколения. Лоялността на клиентите ще бъде голяма, така че ползите ще се натрупат за фирмата, която първо продава на клиента. Абсолютни разходни предимства могат да бъдат постигнати чрез ранен ангажимент за доставки на суровини, канали за дистрибуция и т.н.
Майкъл Портър
Реинженерингът завладя въображението както на мениджърите, така и на акционерите, изпращайки корпорации на пътешествия на радикален бизнес редизайн, които вече са започнали да трансформират глобалната индустрия. И все пак, освен че им спечелва подобрения в бизнес представянето им, преминаването към организации, които са по-центрирани върху процесите, причинява фундаментални промени в корпоративния свят, промени, които бизнес лидерите едва сега започват да разбират. Какво ще бъде последното наследство на революциите?
Майкъл Хамър
Процесът на забелязване на страха и отказ да му се подчини е източникът на цялото истинско овластяване.
Марта Бек
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
26
Следваща