Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Процес" - страница 24
Провалът не е индикация за постоянен провал – не! Вместо това, това беше още една стъпка в творческия процес: ние правим; изхвърляме. Като изхвърлих, бих могъл да направя отново. Можех да направя това, което трябваше: да напиша следващата книга. Напишете правилната книга.
Кели Барнхил
Използвам художествената литература като начин да усъвършенствам мисленето си и да зарадвам читателите в процеса. Не мога да измисля нито една сделка, която да е по-добра за мен, и винаги съм толкова благодарен, че читателите са ми се отдали, докато споря със себе си в моите истории.
Кен Лиу
Не виждам процеса на блогване като нещо отделно от създаването на изкуство. Отчасти това е причината да не обичам да бъда известна като "блогър", тъй като това е само една форма на изход за творчески идеи.
Кери Смит
Никой никога не пише за това, което се случва преди началото на творческия процес, всички говорят за това, което се случва по време на този процес.
Клод Симон
Винаги съм бил очарован от сънищата – те изглеждат като толкова интригуващо доказателство за манията на мозъка от разказа като форма на създаване на смисъл. Но тъй като сънуването е несъзнателен процес, ние имаме малък контрол върху историите, които разказваме, така че те могат да бъдат изпълнени с тревожност, уязвимост и излагане.
Клоуи Бенджамин
Дори когато цените демократичните идеали, никога не е лесно да ги превърнете в ефективни демократични институции. Този процес ще отнеме десетилетия.
Кондолиза Райс
Разбираме, че това е преход и смятаме, че всички останали разбират, че това е преходен процес.
Кондолиза Райс
Промяната е процес, който трябва да се управлява.
Кофи Анан
Арабската пролет ми напомня малко на процеса на деколонизация, при който една държава получава независимост, а всички останали я искат.
Кофи Анан
Преговорите не са акт на битка; това е процес на откриване. Целта е да се разкрие колкото се може повече информация.
Крис Вос
Не можете да постигнете нещо дълбоко удовлетворяващо без продължителен процес, водещ до него – и въпреки това процесът изисква цел. Не можеш да обичаш едното, без поне да оцениш другото.
Крис Гилбо
Чрез подробното определяне на аминокиселинните последователности на молекулите на хемоглобина и на други молекули ще бъде възможно да се получи много информация за хода на еволюционния процес и да се освети въпроса за произхода на видовете.
Лайнъс Полинг
Фокусът върху процеса, а не върху целта, създава коварна възможност за хитри служители да манипулират системата.
Ласло Бок
Целта на нашия процес на интервю е да предвидим как ще се представят кандидатите, след като се присъединят към екипа. Ние постигаме тази цел, като правим това, което науката казва: комбиниране на поведенчески и ситуационни структурирани интервюта с оценки на когнитивните способности, съвестността и лидерството.
Ласло Бок
Да се научиш да насочваш менталният процес на някой чрез помощта на думите или знаците е неразделна част от процеса на формиране на концепция.
Лев Виготски
Аз съм силно вярващ, че учените трябва да отделят колкото е възможно повече време в обяснения, а вие обяснявате в процеса на преподаване.
Ленард Съскинд
Имам забавна психическа рамка, когато правя физика. Създавам въображаема публика в главата си, на която да обяснявам нещата – това е част от начина ми на мислене. За мен преподаването и обясняването, дори на моята въображаема публика, е част от процеса.
Ленард Съскинд
Наистина се казва, че шапкарите са полудели през деветнадесети век поради излагане на живак в процесите на изработване на шапки: на практика те са претърпели дългосрочно отравяне с живак.
Лиз Бразуел
Те открили, че ученето не е скучна работа, то е страничен продукт от ангажиране в дейност със свеж, нетърпелив, гладен ум. Ако можем да изкривим собствените си мисловни процеси достатъчно, за да дадем на играта полагащото й се, бихме могли да наречем творчеството игра на ума.
Линда Добсън
Интуицията възприема света, без да разчита на сетивата – това е нейната ключова разлика. Интуицията не е нищо друго освен процес на събиране на информация, който не разчита на вашите сетива, памет, опит, преживявания или други умствени процеси, въпреки че разчита на тях при тълкуването на тази информация.
Лора Дей
Влюбването започва с взаимното привличане между двама души. В началото това е просто химичен процес. Забелязали ли сте, че веднага щом някой се влюби, как тълпи от бивши фенове започват да преследват този човек? Смешно е, нали? Може би знаете това от собствения си опит. Къде гледаха всички тези хора, когато бяхме толкова сами? Парадоксално, но най-лесният начин да намерите любов е да обичате себе си. Получава се порочен кръг: за да намерим любовта, трябва да сме привлекателни, но най-привлекателни сме, когато обичаме!
Лора Дей
Моят изследователски процес не варира много. Правя малко четене, за да установя времева линия и решавам как ще подходим към историята.
Лори Греъм
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
26
Следваща