Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тайна" - страница 8
Тайната на здравето както за ума, така и за тялото не е да скърбиш за миналото, да се тревожиш за бъдещето или да очакваш неприятности, а да живееш в настоящия момент мъдро и сериозно.
Парамаханса Йогананда
Питагор казва, че числото е произходът на всички неща и със сигурност законът за числата е ключът, който отключва тайните на Вселената. Но законът за числата притежава иманентен ред, който на пръв поглед е загадъчен, но при по-близко запознаване лесно разбираме, че е присъщо необходим; и този закон за числата обяснява удивителната последователност на законите на природата.
Пол Карус
Ако вашите отношения трябва да се пазят в тайна, на теб не са ти нужни такива отношения.
Реджина Брет
Изкуството не е подвластно на психоанализа, то е винаги тайна.
Рене Магрит
Колко кухо да не са останали тайни; вие се разклащате и нищо не трака. Без кост си като анемона.
Андрю Шон Гриър
Ако не можете да се смеете заедно в леглото, има вероятност така или иначе да сте несъвместими. Предпочитам да чуя момиче да се смее добре, отколкото да се опитва да ме възбуди с дълги, мълчаливи, прочувствени, тайни погледи. Ако можеш да се смееш с жена, всичко останало си идва на мястото.
Ричард Франсис Бъртън
Сега всеки има някакви тайни цели в живота... Понякога можете да получите това, което искате и това, от което се нуждаете едновременно.
Робърт Фулам
Всички работим заедно. В това е цялата ни тайна.
Сам Уолтън
Никога не вярвайте на симпатично момиче с мръсна тайна.
Сара Шепард
...единственият начин да запазите тайните си в безопасност е да нямате никакви...
Сара Шепард
Тайните могат да ви изядат живи. Те разбиват душата ти. По-добре е да ги имате на открито.
Сара Шепард
Според градската легенда Зона 51 е свързана с подземни тунели и влакове с други тайни съоръжения в цялата страна.
Ани Джейкъбсън
Страхът от Господа има тенденция да отнеме всички други страхове... Това е тайната на християнската смелост и дързост.
Синклер Фъргюсън
Сред шепата британски дипломати и военни, запознати с тайната политика на тяхното правителство в Близкия изток - че арабите са насърчавани да се бият и умират въз основа на обещания, които вече са били продадени - имаше много хора, които смятаха тази политика за крайно срамно, оскърбление на британското достойнство.
Скот Андерсън
Принципът на многоженството беше разкрит на мормоните сред голяма тайна. Тъмни облаци надвиснаха над църквата в началото на 1840 г., след като се разпространиха слухове, че нейният основател Джоузеф Смит е приел практиката на полигамията. Докато отрича обвинението публично, до 1843 г. Смит е споделил откровение с най-близките си ученици.
Скот Андерсън
Търсете мъдрост в книги, редки ръкописи и загадъчни стихотворения, ако желаете, но я търсете и в прости камъни, крехки билки и в крясъците на диви птици. Вслушайте се в шепота на вятъра и бученето на водата, ако искате да откриете магия, защото именно тук се пазят старите тайни.
Скот Кънингам
Скръбта, която изпитваш, ти позволява да жадуваш за любов. Без страданието не би имало истинско удоволствие. Без сълзи, без радост. Без дефицит, без копнеж. Това е тайната на човешкото сърце, Рим.
Тед Декър
Във всеки "самобитен" гений, било то художник или учен, има някаква тайна - както при хазартния играч или както при медиума.
Уистън Хю Одън
Никога не съм виждал Исус да чете лекции на хората за необходимостта да приемат слепотата или куцото като израз на Божията тайна воля; по-скоро той ги излекува.
Филип Янси
Всичко, което човек прави в архитектурата, е да се опита да върви срещу природата. Разбира се, че трябва да разберем природата, за да знаем колко далеч трябва да вървим срещу природата. Мисля, че тайната на бъдещето не е много. Всички архитекти са склонни да правят твърде много.
Фрай Ото
Разрешете ми да ви издам една тайна за успеха на моите начинания; самия аз мисля да ви дам един добър съвет: изгаряйте мостовете след себе си. Тогава няма да губите време да се оглеждате назад, а ще гледате само напред.
Фритьоф Нансен
Тайната на щастието е да се намери вродена монотонност.
Шон О'Кейси
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
26
Следваща