Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тайна" - страница 26
Винаги ще се намерят очи и уши, отворени за чуждите тайни.
Леонардо да Винчи
Ние искаме честно и сериозно отнасяне към делото на писателя, проникнати от съзнанието, че ако не се извърши прелом в литературния ни живот под знака на това отнасяне, българският писател ще стане още по-ненужен, отколкото е сега. Тайна ли е, че българският писател не се чете - че и като човек той не се ползва с особено уважение? Това се дължи на нечестното и несериозно отнасяне на литературната критика - на нечестното и несериозно отнасяне на някои писатели помежду им. Ние ще се опитаме да повием кормилото в друга посока.
Константин Гълъбов
Когато проникнеш в Дао, ставаш едно с тайната.
Лао Дзъ
Умението да се пази тайна говори за тактичност... или за равнодушие.
Мария Домбровска
Абсолютно вярно е, че сме се захванали да изложим тайните дела на Microsoft.
Лари Елисън
Част от бизнеса ще погледне към политиката с тайната надежда дали не може да преразпредели някакъв доход. Но това са еднодневни играчи. В последните 15–16 години видяхме много такива.
Емил Кюлев
Нищо не ласкае нашата гордост така, както доверието на големите хора, понеже ние го смятаме последица от нашите заслуги, без да си помислим, че то се дължи най-често на тяхната суета или на безсилието им да пазят тайна.
Франсоа дьо Ларошфуко
Тежкото и важно държане е някаква тайна на тялото, изнамерена, за да се прикрият недостатъците на духа.
Франсоа дьо Ларошфуко
Не подрънквай с ключовете на тайните си! (910)
Станислав Йежи Лец
Дъхът, който поемаме в този миг, крие тайната, която всички Учители се опитват да ни разкрият.
Петер Матисен
Дори в гнева си ти приятелските тайни не разкривай.
Менандър
Поради огромния натиск на медиите през последните две седмици, искам да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за коректно да пазя в тайна информацията досега заради близките ми. Но настъпи моментът приятелите ми и феновете да научат истината. Надявам се всички да се присъедините към лекарите ми в борбата с тази ужасна болест. Личният ми живот винаги е бил много специален за мен. Известен съм, че рядко давам интервюта. Така ще бъде и в бъдеще.
Фреди Меркюри
Биолози - онези учени, които убиват живите същества, а после търсят в мъртвите тъкани тайната на живота.
Джовани Папини
Много тайни ни е оставил Той (Дядо Господ), и първата е неговата самоличност - кой го е родил, от каква социална среда произлиза, какви са политическите му убеждения, защо е бездействал до дядовската си възраст и изобщо способен ли е да нанесе някои по-конкретни данни в паспорта си, ако въобще има документи за самоличност...
Ивайло Петров
Тайното зло и тайните врагове са най-опасни.
Публий Сир
Цветът у Търнър представлява мелодия за очите, която възвисява ума и проправя път на благородните мисли, както спокойните музикални звуци подготвят душата за разкриването на божествените тайни.
Джоузеф Търнър
Ужасно нещо е лагерът, нито един човек на този свят не трябва да знае какво е това. Лагерният опит е изцяло отрицателен, до последната минута. Човек става само по-лош. Другояче не може и да бъде. В лагера има много неща, които човек никога не бива да вижда. Но да се види дъното на живота – това не е най-страшното. Най-страшното е, когато човек започне постоянно да усеща това дъно в собствения си живот, когато моралните му критерии се заимстват от лагерния опит, когато моралът на апашите започва да придобива валидност и в свободния му живот. Когато човешкият ум започва не само да оправдава тези лагерни чувства, но и да им служи. Познавам много интелигентни хора – а и не само интелигентни, – които бяха възприели за тайни граници в живота си именно апашките критерии. В битката на тези хора с лагера бе победил лагерът.
Варлам Шаламов
Едно от основните чувства в лагера е чувството за безбрежност на унижението, чувството за утеха, че винаги, във всяко положение, при всякакви обстоятелства има някой, който е по-зле от теб. Това степенуване е многообразно. Тази утеха е спасителна и може би в нея се крие основната тайна на човека. Това чувство... Това чувство е спасително като белия флаг и в същото време това е примирение с непримиримото.
Варлам Шаламов
Ако искаш да си артист, не можеш да бъдеш нормален. Това няма да помогне на креативността ти. Не е тайна, че великото изкуство произлиза от мъката.
Мерилин Менсън
Предишна
1
...
23
24
25
26
(Текуща)
Следваща