Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Култура" - страница 7
Мисля, че моята латино култура ме оборудва с различна гледна точка от останалите мои колеги и виждането на нещата от различен ъгъл ми помогна много. Чувствам се много горда с моята култура, с моето латино наследство.
Нина Гарсия
Докато в западните страни конституцията просто трябваше да гарантира правата на съществуващо гражданско общество и култура, в Русия тя също трябваше да ги създаде. Тя трябваше да образова обществото – и самата държава - в ценностите и идеите на либералния конституционализъм.
Орландо Файджис
Баща ми беше основна сила в популярната култура от дълго, дълго време. Той е очарователен човек.
Оуен Кинг
Популярната култура се вглъбява, разширява и уплътнява, докато не е единствената култура, която някой забелязва.
Патрик О'Рурк
Ню Орлиънс е една от най-вълнуващите, невероятни общности в света. Има толкова богата култура и история и има безброй неща за вършене.
Райън Рейнолдс
Трябва да се признае, че във всяка култура източникът на закона е богът на това общество.
Раусас Дж. Ръшдуни
Мисля, че се развиваме бързо в една световна култура. Това със сигурност е една световна икономика. С милиарди хора онлайн, мисля, че ще оценим мъдростта в много различни традиции, когато научим повече за тях. Хората бяха много изолирани и не знаеха нищо за другите религии преди 100 години.
Рей Кързуайл
Едната страна на службата е служенето, но другата страна е създаването на пространство в себе си, където възможностите да дадеш най-доброто от себе си стават осъществими. Ако се освободите от собствената си принуда и алчност от нещата, към които сте обусловени от вашата култура, тогава по-архетипните, по-универсално валидни, по-човешки, по-състрадателни, по-мъдри дейности и мисли могат да дойдат в ума ви и можете да им се посветите по-пълно.
Рейф Мартин
Градинарството не е тривиално. Ако вярвате, че е така, разгледайте внимателно защо се чувствате така. Може да откриете, че тази нагласа ви е била наложена от средствата за масова информация и крещящата култура, която тя създава и поддържа. Факт е, че градинарството е точно обратното - то е или би трябвало да бъде централен, основен израз на човешкия живот.
Андрю Уейл
Америка е отворено общество, по-отворено от всяко друго в света. Хората от всяка раса, от всеки цвят, от всяка култура са добре дошли тук, за да създадат нов живот за себе си и семействата си. И какво общо имат тези хора, които влизат в американския мейнстрийм? Английският, нашият споделен общ език.
Самюъл Хаякава
Без връщане към основите на културата е невъзможно да се твори за бъдещето.
Сергей Айзенщайн
Запазването на собствената култура не изисква презрение или неуважение към другите култури.
Сесар Чавес
Добротата и състраданието към всички живи същества са белег на цивилизованото общество. И обратно, жестокостта, независимо дали е насочена срещу хора или срещу животни, не е изключителната провинция на нито една култура или общност от хора.
Сесар Чавес
Духовното пространство се губи с придобиване на удобство. Видях необходимостта от създаване на смесица от японска духовна култура и съвременна западна архитектура.
Тадао Андо
В Япония има по-малко култура на запазване на стари сгради, отколкото в Европа.
Тадао Андо
Това, че природните бедствия са необходими, за да осигурят на американците поглед върху реалността в собствената им страна, е индикация за дълбокото гниене, заразяващо официалната политическа култура.
Тарик Али
Мисля, че съм очарован от силата на религията в нашата култура. Като много светски, либерални хора, аз го игнорирах дълго време. Напоследък, разбира се, само от политическа гледна точка е невъзможно да се пренебрегне.
Том Перота
Въпросът за Рая, въпросът за това какво се случва след смъртта, е този, който много хора в нашата култура се опитват да отлагат колкото могат, но рано или късно той изведнъж се завърта и ги поглежда в очите.
Н. Т. Райт
Съзнанието ни позволява да развиваме инструментите на културата - морал и справедливост, религия, изкуство, икономика и политика, наука и технологии. Тези инструменти ни позволяват известна доза свобода в конфронтацията с природата.
Антонио Дамазио
По необходимост автобиографичният Аз не е само за един индивид, но и за всички останали, с които индивидът взаимодейства. По необходимост той включва културата, в която са се осъществявали взаимодействията.
Антонио Дамазио
Америка все още има правилните неща, за да процъфтява. Все още имаме най-креативната, разнообразна, иновативна култура и отворено общество - в свят, където способността да си представяме и генерираме нови идеи с бързина и да ги прилагаме чрез глобално сътрудничество е най-важното конкурентно предимство.
Томас Фрийдман
В тази страна има обща култура да се изрязват всички дървета. Толкова ме ядосва, защото всички режат и никой не засажда.
Уангари Маатаи
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
26
Следваща