Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Култура" - страница 6
Склонността ми да идеализирам западната цивилизация произтича от националистическото ми желание да използвам Запада, за да реформирам Китай. Но това ме накара да пренебрегна недостатъците на западната култура.
Лиу Сяобо
Но душата няма култура. Душата няма национална принадлежност. Душата няма цвят, акцент и начин на живот. Душата е вечна. Тя е една. И когато сърцето изживява своите мигове на истина и на скръб, душата не може да бъде усмирена.
Грегъри Дейвид Робъртс
Може би нещо не разбирам, но народната култура си е народна култура, кое друго е традиционното? Ние нямаме нетрадиционна народна култура.
Владимир Путин
... но загиващата култура винаги се отличава с грубостта в поведението на хората. Лоши обноски. Липса на загриженост за околните в дреболиите. Нежеланието да се прояви учтивост е по-страшно и от бунт.
Робърт Хайнлайн
Има толкова морал, колкото има култури, не повече и не по-малко.
Освалд Шпенглер
Всякакви правила за това, което трябва и не трябва да се чете, са просто нелепи. Съвременната култура е повече от половината на базата на това, което не трябва да се чете.
Оскар Уайлд
Завист - постоянна потребност на ума, рядко поддаваща се на лечение от култура и философия.
Самюел Джонсън
Войната е най-лошият начин за събиране на информация за чуждата култура.
Станислав Лем
Популярната култура е противоречие в термините. Ако е популярно, това не е култура.
Вивиан Уестууд
Културата се явява разширение на ума и духа.
Джавахарлал Неру
Още през 1983 г. правителството на Съединените щати одобри освобождаването на първия генетично модифициран организъм. В случая това беше бактерия, която предотвратява измръзването на хранителните култури.
Джеръми Рифкин
Всички култури... са се развили от митове. Те се основават на митове.
Джоузеф Камбъл
Харесва ми идеята за оживяване на анимационни герои... и въпреки че американците вече са опитали това, тяхната култура не е достатъчно хуманна, за да работи.
Жерар Депардийо
Културата се храни със соковете на икономиката и е необходим материален излишък, за да расте културата, да стане по-сложна и рафинирана.
Лев Троцки
Деволюцията на американската култура направи още една голяма крачка напред.
Майкъл Шейбон
Учените са скептици. Жалко е, че думата "скептик" придоби и други конотации в културата, включващи нихилизъм и цинизъм. Наистина, в чистото и оригинално значение, това е просто обмислено запитване.
Майкъл Шърмър
Егото трябва да бъде в състояние да слуша внимателно и да се отдаде, без по-нататъшен план или цел, на този вътрешен порив към растеж. Хората, живеещи в култури, по-сигурно вкоренени от нашата, имат по-малко проблеми с разбирането, че е необходимо да се откажат от утилитарната нагласа на съзнателното планиране, за да се направи път за вътрешното израстване на личността.
Мари-Луиз фон Франц
Това се превърна в културата на Нетфликс: радикална честност.
Марк Рандолф
Културата - това е стремеж към благозвучие и светлина, главното е - в това, че и благозвучието, и светлината преобладават...
Матю Арнолд
Езикът е сила, живот и инструмент на културата, инструмент за господство и освобождение.
Анджела Картър
В своя глобален еклектизъм те признават, че нито едно общество, никоя държава или континент не могат да предположат да създадат истински човешка култура за света.
Надин Гордимър
Убедена съм, че влиянието на армия от благочестиви жени ще бъде неизчислимо - в нашите домове, нашите църкви и нашата култура. Ще бъдеш ли една от тези жени?
Нанси Лий Демос
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
26
Следваща