Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Култура" - страница 24
Посещавах уроци и преподавах уроци по хранителна антропология в университета Пейс с професор по антропология. Можете да проследите историята по архитектурата и храната на дадено място. Храната е едно от онези неща, които надхвърлят и остават в културата.
Лидия Матичио Бастианич
Америка има много култури, което я прави страхотна, но е трудно да се създаде една силна идентичност.
Лидия Матичио Бастианич
Моят успех е, че имам зад гърба си тези две големи култури. Едната е италианска. Продължих да подхранвам това. Но също така се чувствам много американка.
Лидия Матичио Бастианич
Аз не съм артист - не това правя. Искам да уча зрителите; Искам да им покажа. Искам да споделя моята култура.
Лидия Матичио Бастианич
За да се върна в детството си, преживях много различни семейни култури, като през цялото време се чувствах като никоя от тях не е моя.
Лили Кинг
Родителите, които изобразявам, са индийци, защото съм израснала в индийско домакинство. Като казах това, чувствам, че хора от всички култури биха се отнасяли към тези родители.
Лили Сингх
Докато Ксеркс виждат независимостта като сила, милениалите виждат сътрудничеството като сила. Всъщност, нашето изследване ни казва, че милениалите решават дали да останат в нова култура въз основа на това дали се чувстват свързани или не.
Лин К. Ланкастър
Училищните библиотеки са основите на нашата култура, а не лукс.
Лори Халсе Андерсен
Асоциацията на орхидеята в китайската култура с такива добродетели като елегантност, добър вкус, приятелство и плодородие датира чак до самия Конфуций, за когото се казва, че има особена привързаност към цветята.
Лорънс Озбърн
Но хората, които не могат да се реформират, също няма да могат да запазят старата си култура.
Лу Сюн
Езикът е неотделим от културата. Едното избледнява без другото. Любовта към езика свидетелства за уважението към културата.
Луиз Пени
Разбира се, английският е много мощен език, език на колонизатора и подарък за писател. Английският е унищожил и изсмукал езиците на други култури - неговата жестокост е жизнеността му.
Луиз Ърдрич
Дойдох да видя, по времето, когато бях в IBM, че културата не е само един от аспектите на играта – тя е играта.
Луис В. Герстнер
Неудовлетвореният страх от генетично модифицирани органични култури заплашва научния напредък в биотехнологиите, необходим за задоволяване на нарастващото глобално търсене на безопасна и достъпна храна.
Майк Помпео
За да нахраним достъпно следващия милиард души, трябва да имаме по-високодобивни култури с още по-голяма хранителна стойност. Америка трябва да бъде в авангарда на иновативните постижения, които ще направят това.
Майк Помпео
Често съзнателно не сме наясно с културата, в която живеем или работим, или за дълбокото влияние, което оказва върху живота ни.
Майкъл Брадли
Всеки човек, който имитира, който копира чужд образователен, просветен, културен модел, него го гледат със снизхождение. Такъв човек не излъчва нищо, което да влезе в световната култура. Затова ние имаме този ужасяващ комплекс, че не ни признават.
Андрей Пантев
Идолите са обективизация на най-дълбоките ценности на културата, които са нейната реалност.
Робърт М. Пърсиг
На съвременното общество са нужни проактивни личности с лидерски потенциал и способност да мислят, да анализират, да решават проблеми, да работят в екип и да комуникират с представителите на различни култури.
Антоанета Василева
Американската диета на бързо хранене и навиците за ядене на месо на заможните в света подкрепят световната хранителна система, която отнема хранителните ресурси от гладните. Диета с повече житни и бобови култури и с по-малко говеждо и друго месо е не само по-здравословна за нас, но също така допринася за промяна на световната система, която храни някои хора, а оставя други гладни.
Лоудън Бело
Аз самият съм син на имигрант и отлично разбирам какво представлява неофициалният договор между един имигрант и държавата. Просто казано, имигрантът се съгласява на асимилация, приема да се подчинява на законите на страната и да уважава, дори и ако не харесва, културата и. Задължението на държавата е да му предостави работа и възможности, да поддържа ред, при който имигрантите могат да се развиват и дори да преуспеят.
Майкъл Катакис
Аз съм така смел да вярвам, че навсякъде хората могат да се хранят по три пъти на ден за своето тяло, да получават образование и култура за своя дух и чест, да имат равноправие и свобода за своята душа.
Мартин Лутър Кинг
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
26
Следваща