Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Култура" - страница 12
Религиите на по-високите култури не са по-развити, а просто по-други. Примитивните религии нямат родина, също като облаците и вятъра.
Освалд Шпенглер
Всяка култура си има своето детство, младост, възмъжаване и остаряване.
Освалд Шпенглер
Нашата демократична култура не дава приоритет на защитата на правото на човек да живее живота си по този начин, особено ако това не е нашият начин или начинът на общността.
Абхиджит Банерджи
Мисля, че научаваш много за една държава от нейното изкуство. За мен това е част от драмата на живота. Учи ви, че има места, моменти и случки в други култури, които наистина имат собствен живот.
Майкъл Палин
Антрополозите учат другите да се опитват да избегнат капаните на етноцентризма, като се научат да разбират една култура от гледна точка на нейните собствени предположения за реалността. Западните шамани могат да направят подобна услуга по отношение на когницентризма. Урокът на антрополозите се нарича културен релативизъм. Това, което западните шамани могат да се опитат да създадат до известна степен, е когнитивен релативизъм.
Майкъл Харнър
Що се отнася до културата, аз съм нещо като Нострадамус, ако той беше красива, остроумна второстепенна знаменитост със страхотна коса, вместо груб стар пич от старите дни.
Майло Янопулос
Освен че християнството и по-специално католицизмът са прекрасни, Коледа е присъща на американската култура и си струва да се защитава. Помислете какво се случва по Коледа. Хората свирят коледни песни на Марая Кери... Какво още ти трябва в живота?
Майло Янопулос
Ако привилегията на белите е нещо, защо хората работят толкова усилено, за да бъдат чернокожи? Всички награди и културни събития благоприятстват черната култура.
Майло Янопулос
Хилари Клинтън не показа никакви индикации за спиране на вълната от ислямска имиграция или спиране на хладнокръвието ни и подчинение на исляма. Тези неща са директни заплахи. Не само за културата, но и за живота на гейовете в Америка.
Майло Янопулос
По-голямата част от западната култура произлиза от Европа, което не е сравнимо с Америка. Тя произлиза от национални държави въз основа на географски и етнически основи. Америка се основава на принципи, много различен вид държава.
Майло Янопулос
Западната култура е това, което пази жените и гейовете в безопасност.
Майло Янопулос
Западната култура е това, което ни даде Моцарт, и Да Винчи, и Вагнер, и Бетховен.
Майло Янопулос
Профилът на войника не е в неговата възраст, раса, култура или образование; всеки може да се присъедини или да бъде осиновен от мрежата на Ал Кайда, като единствената предпоставка е готовността да приеме радикалната, култова идеология на групата.
Малкълм Нанс
Във всички американски разузнавателни агенции има липса на културно уважение и лошо настроено отношение към чуждите народи и култури.
Малкълм Нанс
Културата, господа! И в нея най-възвишеното от изкуствата. Поезията.
Мануел Ривас
Противник съм на мултикултурна Франция. Мисля, че тези, които имат различна култура и пристигат във Франция, трябва да се подчинят на френската култура.
Марин Льо Пен
Компаниите подчертават, че тяхната култура е свързана преди всичко с "лошите новини", но когато става дума за хората, те изведнъж се уплашиха да съобщят лоши новини поради някакво погрешно чувство на учтивост или политическа коректност.
Марк Рандолф
Аз съм този голям вярващ, че културата не е това, което казвате, а това, което правите. Кой се интересува от вашия PowerPoint и от това, което сте издълбали във вашия крайъгълен камък? Ако не се моделира, няма да се чете.
Марк Рандолф
Нетфликс е известен със своята корпоративна култура, която правилно набляга на директността и личната отговорност.
Марк Рандолф
Културата е критичен успех.
Марк Рандолф
Всеки ден, независимо дали преподавам или забавлявам - абсолютно обичам да обединявам различни хора и култури.
Маркус Самуелсон
Нашата култура е създала две почти несъвместими описания на "добра жена". Първият е индивидуална постигаща; втората, саможертвата домашна богиня.
Марта Бек
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
26
Следваща