Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Внимание" - страница 4
Страстите ни въвеждат в заблуждения, понеже съсредоточават цялото ни внимание към една от страните на разглеждания обект и не ни дават възможност да го изследваме всестранно.
Клод Адриан Хелвеций
Смятам, че е много трудно да не бъдеш себе си и може би това наистина привлича вниманието, но аз бих била нещастна, ако не бях.
Сиена Милър
Рефлексията е внимателно и трудоемко мислене и внимателно внимание, насочено към приятния ефект от нечий план. Изобретението, от друга страна, е решаването на сложни проблеми и откриването на нови принципи чрез блясък и гъвкавост.
Витрувий
Тя е оставена от Аристоксен, който с много умение и труд класифицира и подрежда в нея различните модуси. В съответствие с него и като се обърне внимание на тези теории, човек може лесно да доведе един театър до съвършенство от гледна точка на природата на гласа, така че да достави удоволствие на публиката.
Витрувий
Основната истина: една бейзболна игра не е нищо друго освен страхотна измислица, която да ви накара да обърнете внимание на ритъма на летния ден.
Майкъл Шейбон
Човек извършва много различно действие, когато чете филм и когато чете роман. Вашето внимание се държи по различен начин.
Мануел Пуиг
Славата е пристрастяваща. Парите са пристрастяващи. Вниманието е пристрастяващо. Но голфът е на второ място.
Марк Антъни
Милиони художници творят, само няколко хиляди от тях предизвикват обсъждане и приемане от публиката, а на още по-малко фокусират вниманието на потомците.
Марсел Дюшан
Обръщам внимание на тези, които последователно се застъпват за модернизацията на ЕС, но толкова много от скептиците във Великобритания са просто враждебни към цялата европейска идея.
Нийл Кинък
Никога не бих бил добър учен - продължителността на вниманието ми е твърде кратка за това.
Октавия Е. Бътлър
Пътешествениците, както и поетите, са предимно гневна раса: изпадайки в ежедневен пристъп на страст, доказах на губернатора и сина му, които бяха изобилни във вниманието си, че говоря сериозно.
Ричард Франсис Бъртън
Още в училище по цели дни рисувах по полетата на учебниците и речниците, не обръщайки никакво внимание на учителите. А после се развличах с приятели. Ако бързо прелистите нарисуваното на дебелите речници, то ще получите истински анимационен филм!
Робърт Родригес
Въпреки всичките ми добри намерения, има дни, в които нещата се объркват или изпадам в стари навици. Когато нещата не вървят добре, когато съм сприхав или ядосан, ще осъзная, че не съм обръщал внимание на душата си и не съм следвал най-добрата си рутина.
Робърт Фулам
Филмите поглъщат вниманието ни по-пълно, според мен.
Роджър Ебърт
"Ще повярвам, ако го видя" за кучета се превежда като "Ще повярвам, ако го помириша". Така че не си правете труда да им крещите; те обръщат внимание на енергията и аромата, а не на вашите думи.
Сизар Милан
Творчеството не е егоистичен акт или търсене на внимание от страна на артиста. Това е дар за света и всяко същество в него. Не ни мамете с вашия принос. Дайте ни каквото имате.
Стивън Пресфийлд
Трябва да вършим работата си заради самата нея, а не заради късмета, вниманието или аплодисментите.
Стивън Пресфийлд
Удивително е колко много можете да постигнете от човек, ако се отнасяте с внимание към неговите вкусове, слабости, желания.
Теодор Драйзер
Вниманието се насочи към него като слънчогледи, които се обръщат към слънцето.
Халед Хосейни
Моралното и интелектуалното състояние на една нация със сигурност може да се окаже от решаващо значение само по себе си, но цялото необходимо внимание трябва да се обърне и на материалните съображения. Когато една нация трябва да се съобразява с борба срещу превъзхождащи сили на няколко фронта, тя не трябва да пренебрегва нищо, което може да допринесе за подобряване на нейното положение.
Хайнц Гудериан
В нашата култура се отделя твърде много внимание на външноста, възраста и социалният статус. А единственото, което всъщност има значение е любовта.
Хелън Филдинг
Не ми пукаше за репортажи, отразяващи едно и също нещо ден след ден - кратък период на внимание.
Чарлз Портис
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
27
Следваща