Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Внимание" - страница 23
Като общност за борба с робството трябва заедно да гарантираме, че това внимание се прехвърля в конкретни действия и резултати.
Кайлаш Сатяртхи
Жените са доминиращият пол. Мъжете трябва със всякакви способи да доказват, че те са достойни за вниманието на жените.
Камила Палия
Не трябва да обръщате внимание на чуждите забрани. Като правило, те са безсмислени.
Кармен Мартин Гайте
По известен начин ние, много от нас, спряхме да обръщаме внимание на света. Трябва да мисля, че щяхме да преминем към целия проблем с климата по различен начин, ако обръщахме по-добро внимание.
Карън Джой Фаулър
Аргументирах в полза на преформулирането на закона за Първа поправка. Основната цел на преформулирането е да се поднови процесите на демократично обсъждане, като се осигури по-голямо внимание към обществените въпроси и по-голямо разнообразие от възгледи.
Кас Сънстейн
В психологията и поведенческата икономика хората са показали, че ако просто опишете опциите по определен начин или направите някои характеристики на ситуацията забележителни, можете да накарате хората да правят и дори да видят това, което искате. Не е нужно да си джедай, за да манипулираш вниманието на хората.
Кас Сънстейн
Като деца се учим различно, отколкото като възрастни. За възрастни ученето на ново умение е болезнено, изискващо внимание и бавно. Децата се учат несъзнателно и без усилие.
Алисън Гопник
Като възрастни, когато посещаваме нещо в света, ние ясно осъзнаваме това нещо и изключваме околния свят. Класическата метафора е, че вниманието е като прожектор, осветяващ една част от света, а останалите оставя в тъмнина.
Алисън Гопник
На повечето места и времена в човешката история бебетата са имали не само един човек, но много хора наоколо, които наистина са им обръщали внимание, посветили са се на тях, са се грижили за тях и са били свързани с тях. Мисля, че голямата промяна в нашата култура е изолацията, в която растат много деца.
Алисън Гопник
Трохи от сирене, разпръснати преди чифт копулиращи плъхове, ще отвлекат вниманието на женската, но не и на мъжкия.
Алфред Кинси
Децата и слабоумните рядко усещат такива чувства, като срам, естетически усещания или способността за оценяване на красотата. Те обичат всичко странно, гротескно, блестящо и огромно, са неща които привличат и задържат тяхното внимание.
Алфред Кожибски
Парите ви купуват време и време ви купува внимание.
Катрин Стедман
Само като присъстваш, можеш да бъдеш щастлив. Твърде много внимание отнемат от настоящето миналото и бъдещето. И след като си отиде, никога няма да си го върнете.
Катрин Хау
Склонни сме да обръщаме много по-малко внимание на това как се чувстваме. Но как се чувствате е най-ранният индикатор за вашето здраве на клетъчно ниво.
Кейти Боуман
Днешните деца имат много кратък период на внимание, защото се отглеждат в ужасни телевизионни програми, които мигат в ъгъла.
Клеър Томалин
Не привличайте общо и безполезно внимание, жертвайте вниманието, което искате.
Клод Хопкинс
Каквато и претенция да използвате за привличане на внимание, рекламата трябва да разказва историята разумно завършена.
Клод Хопкинс
Човек може да спечели внимание, ако носи шапка на глупак. Но той щеше да съсипе перспективите му за продажба.
Клод Хопкинс
За да живеете наистина без съжаления, обърнете внимание. Задайте си трудни въпроси и вижте докъде водят. Наистина ли искам тази работа? Подходяща ли е тази връзка за мен? Ако можех да направя нещо, би ли било това, което правя днес... или нещо различно?
Крис Гилбо
Осемдесет и две години по-късно звукът от нейния плач все още ме преследва. Само ако бях обърнал по-голямо внимание защо тя плаче, вместо просто да се опитвам да я успокоя. Само ако бях обърнал по-голямо внимание.
Кристина Бейкър Клайн
Важно е не вниманието, а колко струва подаръка.
Кристофър Бъкли
Подходящата роля на хуманистите не е да привличат вниманието на "човешките ценности" на техници, които иначе се занимават с чисто инструментален подход към своето призвание, а да изискват възстановяване на практическия или морален елемент в призванията, които са се изродили в техники.
Кристофър Лаш
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
27
Следваща