Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Внимание" - страница 18
Силата на духа на рода се храни с вниманието на потомците и тяхната памет. Следователно е добре и правилно да съхранявате снимки на предци и да познавате своя произход. Силата на рода се увеличава, когато роднини, дори отдалечени, поддържат добри отношения и са готови да си помагат; когато потомците знаят историята на живота на предишните поколения.
Виктория Райдос
Не е изненадващо, защото твърде много внимание към един обект води до разсейване, този един обект прикрива всичко останало и когато се фокусираме върху една точка от картата, знаем, че всички други точки ни се изплъзват.
Витолд Гомбрович
Всичко, което смятате, че трябва да направите или станете, преди да можете да се освободите, е отричане и отвличане на вниманието от истината, че вече сте свободни.
Алън Коен
Нима уважаващите себе си играчи ще обръщат внимание на нещо друго освен на играта?
Алан Сноу
Мислех си, че просто ще отделя толкова внимание и любопитство към актьорството, колкото и да обичам да си правя кафето сутрин и да видя как се чувства това, вместо да се съпротивлявам на него и да се ядосвам, и се оказа, че се чувства страхотно.
Габи Хофман
Баща ми е казвал сто пъти и аз обърнах внимание, че е глупаво да оставяш парите да бъдат причината да не правиш нещо.
Габриел Хамилтън
Прекариатизираният ум е човек без котва, който прелита от субект на субект, в крайна сметка страдащ от разстройство с дефицит на вниманието. Но той е и номадски в отношенията си с други хора.
Гай Стендинг
Любовта е внимание без усилие.
Гай Финли
За да сме по-наясно, трябва само да изслушаме и да се освободим от мислите, които крадат вниманието ни.
Гай Финли
Предполагам, че това правят тираните. Те ви карат да пожелаете вниманието им; те ви карат да объркате вниманието за милост.
Гари Щейнгарт
Не слушам музика, когато пиша. Ако го направя, обикновено в крайна сметка й обръщам цялото си внимание, което означава, за съжаление, че не получавам много работа!
Гейл Хъниман
Успехът има тенденция да благославя тези, които са най-ангажирани да му отделят най-голямо внимание.
Грант Кардон
Важно е апологетът, който желае да бъде послушен на Божието Слово, защитавайки вярата, да обърне специално внимание на факта, че в цялото Писание Божията достоверност не се защитава, а се приема от самото начало по Неговата власт. Освен ако нямаме повече мъдрост от тази, съдържаща се в Божието откровение, ние трябва да заемаме същото отношение.
Грег Бансен
Понякога е трудно винаги да си в центъра на вниманието, но когато говориш за мен, трябва да говориш и за климата.
Грета Тунберг
Не обичам да съм в центъра на вниманието.
Грета Тунберг
Социалните медии могат да бъдат много ефективни при създаването на движения. В началото така за първи път привлякох внимание.
Грета Тунберг
Наистина работя върху това да обръщам внимание на уликите, които аз сам си давам. Например мисля за себе си от трето лице. Това ми позволява да се управлявам по-добре.
Гретхен Рубин
Когато сте в средата на депресията си, обърнете внимание на нея, защото, никога не знаете къде може да ви доведе.
Гуинет Луис
Преди си мислехме, че можете да обърнете внимание на пет до девет неща наведнъж. Сега знаем, че това не е вярно. Това е лудо надценяване. Съзнателният ум може да се занимава с около три неща едновременно. Опитвайки се да жонглирате повече от това, ще загубите малко мозъчна сила.
Даниел Левитин
Ако изучавате от книга и се опитвате да слушате разговор едновременно, това са два отделни проекта, всеки стартиран и поддържан от различни вериги в мозъка. Обърнете повече внимание на едното за момент и автоматично обръщате по-малко внимание на другото.
Даниел Левитин
За да обобщим, използването на пари за мотивиране на хората може да бъде нож с две остриета. За задачи, които изискват когнитивни способности, стимули от ниска до умерена производителност могат да помогнат. Но когато нивото на стимул е много високо, то може да предизвика твърде много внимание и по този начин да разсейва ума на човека с мисли за наградата. Това може да създаде стрес и в крайна сметка да намали нивото на изпълнение.
Дан Ариели
Насочването на вниманието към мястото, където трябва да се отиде, е първостепенна задача на лидерството.
Даниъл Голман
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
27
Следваща