Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светлина" - страница 7
Предавани със скоростта на светлината, всички събития на тази планета са едновременни. В електрическата среда на информацията всички събития са едновременни, няма време или пространство, разделящи събитията.
Маршал Маклуън
Ние сме обучени чрез нашите въплъщения - обучени да търсим любов, обучени да търсим светлина, обучени да виждаме благодатта в страданието.
Рам Дас
Светлината на фенерчето ме прикова към стената като смачкана муха.
Реймънд Чандлър
Всяка сянка, в крайна сметка, също е дете на светлината, и само този, който е познал светлото и тъмното, войната и мира, подема и падението, само той действително е живял.
Стефан Цвайг
Усърдието без знание е огън без светлина.
Томас Фулър
Живота е само процеп на слаба светлина между две идеално черни вечности.
Владимир Набоков
Човек, който е уверен в Божията любов, ще види своите събратя в различна светлина и ще се отнася към тях и себе си по различен начин и разбира се това се отнася и за бизнес лидерите.
Дезмънд Туту
Познай, къде е светлината и ще разбереш къде е тъмнината.
Александър Блок
Науката се бори със суеверията, така както светлината с тъмнината.
Дмитрий Менделеев
Трябва да се внимава всички сгради да са добре осветени: в тези на страната това е лесно постижимо, тъй като стената на съседа няма вероятност да пречи на светлината.
Витрувий
Никой не черпи светлината за покрити стаи за вино от юг или запад, а по-скоро от север, тъй като тази част никога не е обект на промяна, а винаги е постоянна и неизменна. Така е и с житниците: зърното, изложено на слънчевия ход, скоро губи доброто си качество, а провизиите и плодовете, освен ако не се съхраняват на място, което не е изложено на слънчевия ход, не се съхраняват дълго.
Витрувий
Имам малка стая за писане. Едната стена е изцяло покрита с книги. И се изправям пред прозореца със затворена завеса, за да спра светлината да пада на компютъра.
Ан Енрайт
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Отглеждането на царевица, което от биологична гледна точка винаги е било процес на улавяне на слънчевата светлина, за да се превърне в храна, не в малка степен се е превърнало в процес на превръщане на изкопаемите горива в храна.
Майкъл Полан
Снимка на космическия телескоп "Хъбъл" на Вселената предизвиква много повече страхопочитание за сътворението, отколкото светлина, струеща през витражи в катедрала.
Майкъл Шърмър
Старите политици, както старите актьори, оживяват се при светлината на рампата.
Малкълм Магъридж
Най-дълбокият ни страх не е, че сме неадекватни. Най-дълбокият ни страх е, че сме безмерно мощни. Нашата светлина, а не тъмнината ни плаши най-много. Питаме се кой съм аз, за да бъда брилянтен, красив, талантлив, страхотен? Всъщност кой си ти, за да не си?
Мариам Уилямсън
Да играеш на дребно не служи на света. Няма нищо поучително в това да се свивате, така че другите да не се чувстват несигурни около вас. Докато оставяте собствената си светлина да свети, вие косвено давате разрешение на другите да направят същото.
Мариам Уилямсън
Светлината е както в счупената бутилка, така и в диаманта.
Марк Непо
И какво значение има, когато светлината влезе в стаята, където спи дете, а будната майка, отваряйки очи, желае повече от всичко да бъде несъбудена от това, което не може да назове?
Марк Странд
Културата - това е стремеж към благозвучие и светлина, главното е - в това, че и благозвучието, и светлината преобладават...
Матю Арнолд
Търсенето на спокойствие - един от начините за молитва, която ражда светлина и топлота. Забравете за кратко себе си, знайте, че мъдроста и състраданието лежат в тази топлота. Когато вие отидете на тази планета, опитайте да забележите, истинският вид на небесата и земята; това е възможно, ако вие не позволите на себе си да бъдете парализирани от страх и решите, че всички ваши жестове и пози ще са свързани с това, което си мислите.
Морихей Уешиба
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
27
Следваща