Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светлина" - страница 6
Ох, къде отива светлината, когато светлината изгасне?
Дейвид Зиндел
Светлината която виждаш в края на тунела е светлината на насрещно движещ се влак.
Дейвид Лий Рот
Ти си басейн с чиста вода, където светлината играе.
Джанет Уинтерсън
Тъмнината, както и светлината. Или имам предвид тъмнина, друг вид светлина? Луцифер би казал така, а аз имам слабост към падналите ангели.
Джанет Уинтерсън
Интензивността е желанието за получаване. Отворете се за светлина и ще станете светлина.
Джанет Уинтерсън
Характерът формира живот, независимо колко неясно се живее този живот и колко малко светлина пада върху него от звездите.
Джеймс Хилман
Раната е мястото, през което влиза светлината.
Мевляна Джеляледдин Руми
Имаше луна на луната и пръски от звезди, а светлината очерта лицето й и блестеше по сълзите, които течаха като живак по бузите й.
Джонатан Мабъри
Както всички знаем, мигащите светлини означават наука.
Джос Уедън
Имах божествено откровение, че смехът е светлина, а светлината беше смях, и че това е тайната на вселената.
Дона Тарт
Тъмнината се изтегля към светлината, но светлината не го знае; светлината трябва да абсорбира тъмнината и следователно да посрещне собственото си гасене.
Една О'Брайън
Светлината е много болезнена за тези, които искат да останат в тъмнина.
Екхарт Тол
Интуицията е самата светлина и когато тя функционира, светът се разглежда като светлина и светлинните тела от всички форми стават постепенно очевидни. Това носи със себе си способността да се свързва със светлинния център във всички форми и по този начин отново се установява съществена връзка и чувството за превъзходство и отделеност отстъпва на заден план.
Алис А. Бейли
В Лондон времето щеше да ми се отрази негативно. Реагирам силно на светлината. Ако е облачно и вали, в душата ми има облаци и дъжд.
Йежи Кошински
Любовта е оръжие на Светлината и има силата да изкорени всички форми на тъмнината. Това е ключът. Когато предлагаме любов дори на враговете си, ние унищожаваме тяхната тъмнина и омраза...
Йехуда Бърт
Ако напишете прекрасна история за Индия, ще бъдете критикувани, че продавате екзотична версия на Индия. И ако пишете критично за Индия, се смята, че я изобразявате в негативна светлина – това също изглежда е популярен начин за представяне на Индия, нещо като манго и просяци.
Киран Десаи
Опитвам се да направя невъзможното - да нарисувам самата светлина.
Клод Моне
Аз толкова пъти съм се лъгала в живота, толкова пъти съм възприемала нещата в лоша светлина, аз толкова пъти съм била убедена, че ето този човек ми желае добро... Колкото повече ти причиняват болка, толкова повече порастваш, и има моменти, когато ти мислиш за себе си, че повече болка не можеш да понесеш, че е непоносимо, че е твърде болезнено! Но в същото време ти преминаваш през това.
Лара Фабиан
Чел съм книгите си от много светлини, запазвайки красотата им, остроумието или мъдростта си срещу тъмните дни, когато нямах нито книга, нито място за четене.
Луис Л'Амур
Колко глупави са хората, за да не виждат нищо друго освен красота в това, което е явно зло! Небесният път има своята неумолима справедливост, но някои смъртни остават глупави и никога не виждат светлината!
Пу Сунлин
Призванието на артиста е да изпраща светлина в човешкото сърце.
Жорж Санд
Смъртта е угасване на светлината на лампата при лъчите на изгрева, а не угасване на слънцето.
Рабиндранат Тагор
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
27
Следваща