Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светлина" - страница 25
Никой никога не говори за проблеми като дисоциативно разстройство на идентичността, фуга или психотични сривове в нещо друго, освен в най-негативната светлина. Никой никога не говори за това как личността прави този тип неща, за да се защити, да се спаси или колко мощна и ефективна е тя.
Лиса Ангър
Аз съм гладен за различна светлина, различно слънце, различно небе.
Лорън Оливър
Той ме гледа през дима, през оградата. Той никога не откъсва поглед от мен. Косата му е корона от листа, от тръни, от пламъци. Очите му пламтят от светлина, повече светлина от всички светлини във всеки град в целия свят, повече светлина, отколкото бихме могли да измислим някога, ако имахме десет хиляди милиарда години.
Лорън Оливър
Трябва да живея живота си в светлината на смъртта им. Трябва да живея.
Лорън Оливър
Светлината на ярките личности привлича молци и вампири.
Лорънс Дърел
Имаше, помислих си, нещо ме зове от тъмното. Дойде от бурята, дори от светлините на рибарските лодки на една миля в морето. Можете да бъдете призовани към последно усилие, последно героично изявление, защото се съмнявам, че се обаждате да оставите удобствата и сигурността за открит път. Но обаждането е в собствената ви глава. Това е тъжен призив от дълбините на собственото ви пропиляно минало. Можете да го наречете наложително да излезете с тръби и изстрели с пълен наклон вместо тихия отчаян звук на болничния вентилатор. Победа вместо поражение.
Лорънс Озбърн
Хората се оттеглят по домовете си и предават нощта на съществата, които го притежават: щурците, совите, змиите. Свят, който не се е променил от стотици хиляди години, се събужда и продължава така, сякаш дневната светлина и хората и промените в пейзажа са били илюзия.
М. Л. Стедман
Когато понякога се събужда от тъмни сънища за счупени люлки и компаси без лагери, той изтласква безпокойството, оставяйки дневната светлина да му противоречи. И изолацията го приспива с музиката на лъжата.
М. Л. Стедман
Имаше достатъчно светлина, за да направи герои от всички тях.
Маделин Милър
Основно правило: колкото по-ниска е температурата на светлината, толкова повече е хюга.
Майк Викинг
Това е Исландия – или хълмове, обрасли с пирен, в божествено красива игра на светлина и сянка, или направо естествена пустиня Гоби.
Майкъл Бут
Светлината на деня ви показа границите на възможностите. Но вървейки през мрака, абсолютния, пълен мрак и възможностите бяха неограничени.
Майкъл Грант
Този, който има достатъчно храброст и търпение да се вглежда цял живот в мрака, пръв ще види проблясъка светлина в него.
Дмитрий Глуховски
Аз все пак ви презирам. Не всички, но мнозина. За това че вие вие живеете отегчително, продадохте себе си в робска служба, за вашите вулгарни карирани панталони, за това че вие правите пари и никога не виждате светлината. По дяволите!
Едуард Лимонов
Там, където има много светлина, има и много сенки.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Числото е Слово, но не е реч; то е вълна и светлина, въпреки че никой не го вижда; то е ритъм и музика, въпреки че никой не го чува. Неговите вариации са безгранични и все пак то е неизменно. Всяка форма на живот е отделно отражение на Числото.
Морис Дрюон
И както зората се нуждае от деня, така и човек копнее за пълна светлина.
Пол Елюар
Литературата не бива да слиза до нивото на обществото с неговите тъмни и съмнителни явления. Каквото и да стане, каквито и обстоятелства да се случат, тя не бива ни на крачка да отстъпва от своята цел: да извисява обществото до своя идеал – идеала на доброто, светлината и истината.
Николай Некрасов
В началото нямаше нищо и Бог рече: «Нека бъде светлина», и пак нямаше нищо, но всеки можеше да го види.
Дейв Томас
Проводниците на светлина са винаги в изолация...
Виктор Шендерович
Хората растат като растенията – някои на сянка, други на светлина. Има много такива, на които е нужна сянка, а не светлина.
Карл Густав Юнг
Вътрешният живот дава на всеки човек светлина. Тази светлина е и това, което наричаме красота.
Орнела Мути
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
27
Следваща