Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светлина" - страница 17
Аз съм единствената, който може да ме спре... Аз съм тази, който през всичките тези години седи на светофара и чака светлината да светне зелено.
Тери Макмилан
Ние, които сме се докоснали до войната, сме длъжни да донесем истината за войната на онези, които не са имали пряк опит с нея. Ние сме светлината на върха на свещта. Наистина е горещ, но има силата да свети и озарява. Ако практикуваме внимателност, ще знаем как да погледнем дълбоко в природата на войната и с нашата проницателност да събудим хората, така че заедно да избегнем повтарянето на едни и същи ужаси отново и отново.
Тик Нят Хан
Опитите им да осмислят света носеха топлина, но малко светлина.
Тим Уайнър
Има някои затворени врати, които толкова се страхуваме да отворим, че вече не ги виждаме. Избутахме мебели пред тях; забили сме ключалката. Децата са единствените, които могат да приклекнат на четири крака, за да се взират в червената светлина, идваща изпод вратата, докато се чудят какво се крие зад нея. Но Ванго винаги се е страхувал от сиянието.
Тимоте дьо Фомбел
Всички дни ни дават светлина, но само някои го даряват.
Тимъти Финдли
Коледа е Господ да запали свещ; и не запалвате свещ в стая, която вече е пълна със слънчева светлина. Запалваш свещ в стая, която е толкова мътна, че свещта, когато я запалиш, разкрива колко лоши са нещата в действителност.
Н. Т. Райт
Усещам, че стъпването в светлината също е мощна метафора за съзнанието, за раждането на познаващия ум, за простото и същевременно важно идване на чувството за себе си в света на менталното.
Антонио Дамазио
Ако някога сте работили в офис, тогава вероятно сте преживели определена форма на лошо управление, проявявано от шефове, които изглежда не знаят за своите ограничения и са явно и неоправдано доволни от себе си. Те са твърде самоуверени, абразивни и изпитват страхопочитание към себе си, особено в светлината на действителните си таланти. Те са най-големите си фенове от известно разстояние.
Томас Чаморо-Премусик
Ти си светлина в мрака, нещо, което да вдъхне надежда на хората.
Тринити Фейгън
Когато през ярката светлина не виждаш нищо наоколо, усещането е приказно.
Туинги
Бях на това ниво на опиянение - тази панта, тази същност, този хребет - където можете да решите да продължите или да отстъпите. На контролния панел мигаха червени предупредителни светлини, но самолетът все още не беше в крещящо смъртоносно гмуркане.
Уилям Бойд
Историята трябва да говори сама за себе си. Историкът е доволен, ако е успял да хвърли повече светлина.
Уилям Шайрър
Функцията на поета е да създаде въображението си... станете светлината в съзнанието на другите. Накратко, неговата роля е да помага на хората да живеят живота си.
Уолъс Стивънс
Западният мъж заявява, че за да бъде красива, една жена трябва да изглежда на 14 години. Ако се осмели да изглежда на 50, или още по-лошо, на 60, тя е извън светлината. Поставяйки светлините на прожекторите върху женската рожба и очертавайки я като идеал за красота, той обрича зрялата жена на невидимост.
Фатима Мерниси
Когато влязох в светлината и звука на моста, Ариго направи крачка назад, сякаш смъртта на майка му беше някаква инфекция, която можеше да се зарази, но аз го разбрах.
Филип Казан
Изявление за битието. Има един ум и АЗ СЪМ този ум. Този Ум е вечен и е Животът. Аз съм този Ум и съм ВЕЧЕН ЖИВОТ. Този ум не познава болести; Аз съм този Ум и съм ЗДРАВЕТО. Този Ум е източникът на цялата Сила и не може да познава нито съмнение, нито страх; Аз съм този разум и аз съм СИЛА и МИР. Този разум познава само Истината и знае ЦЯЛАТА истина; Аз съм този разум и аз съм ЗНАЕЩА ИНФОРМАЦИЯ и МЪДРОСТ. Всички сътворени и несътворени неща са в този Ум; Аз съм този Ум и съм БОГАТСТВО и ИЗОБИЛИЕ. Аз съм ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТА; СВЕТЛИНАТА в мен свети, за да благослови света.
Уолъс Д. Уотлъс
Несъвършенството е предпоставка за благодат. Светлината влиза само през пукнатините.
Филип Янси
Копнежът за "завръщането на деня", което болните толкова постоянно изтъкват, обикновено не е нищо друго, освен желанието за светлина.
Флорънс Найтингейл
Родени за мрака, те дръзко пробиват към светлината.
Фридрих Максимилиан Клингер
Аз, при светлината на яркият ден, видях в твоята гола красота всички грехове на нощта.
Ханс Хайнц Еверс
Нарисувайте вашата картина с помощта на светлините. Светлините определят текстурата и цвета - сенките определят формата.
Хауърд Пайл
Ще трябва внимателно да разгледате модела, за да намерите пропорциите - как се поддържа тежестта, как функционира всяка става... Потърсете цвета, тона и текстурата... как светлината пада върху фигурата, особено върху лицето.
Хауърд Пайл
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
27
Следваща