Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светлина" - страница 15
Гледам празничните светлини в далечината, мигащи като звезди, които ме викат. Този път отговарям.
Рейчъл Липинкот, Мики Доутрин, Тобаяс Яконис
Повечето магьосници миришат на мастило и звездна светлина. Светът се огъва около тях.
Рейчъл Ромеро
Светлината има не само интензивност, но и вибрация, която е в състояние да превърне гладък материал, да даде триизмерно качество на плоска повърхност.
Ренцо Пиано
Ако има твърде много сянка света ще замръзне. Ако има твърде много светлина той ще изгори.
Рихард Дюбел
Когато се сетя за място за поклонение, мисля за място, където човек може да седи и да му бъде напомнен за всички неща, които са важни извън нашия индивидуален живот. За да изрази духовността, архитектът трябва да мисли за оригиналния материал на архитектурата, пространството и светлината.
Ричард Майер
Архитектурата, която влиза в симбиоза със светлина, не просто създава форма в светлина, денем и нощем, но позволява на светлината да стане форма.
Ричард Майер
Но дори и в ада има моменти, когато светлината достига до теб.
Ричард Морей
Виждането навън е еквивалентно на гледането назад във времето, защото огледалото на телескопа улавя първоначалната светлина... галактики, съществували преди нашето време.
Ричард Престън
Едно от нещата, които виждате в Ню Йорк е, че офисите поддържат светлините си през нощта. Гордеят се със сградата си. Страхотно. Но те трябва да намерят друг начин да се гордеят, без да изтощават енергия.
Ричард Роджърс
Виждал ли си? Останал човек на Земята - една шепа светлина! Какъвто и мрак да има наоколо - можем да го видим. Ето защо това е нашата цел в земния свят - дори с шепа светлина, но да блестим!
Роберт Щилмарк
Това, което казваме, моето дете, оказва влияние върху тези около нас. Думите могат да разпространяват мрак и да мразят или да хвърлят светлина и любов. Не злоупотребявайте с тях, Дафне.
Робин Лий Хатчер
По-бърза от светлината, съгласно науката, се движи само клюката.
Робърт Хайнлайн
Аз съм фрагмент от огледало, чийто дизайн и форма не познавам. Въпреки това, с това, което имам - мога да отразявам светлина в тъмните места на този свят - в черните места в сърцата на хората - и да променя нещо в някои хора. Може би други могат да видят и направят същото. Аз съм за това. Това е смисълът на моя живот.
Робърт Фулам
Първо вярвате, а след това виждате Светлината. След това отивате към Светлината. Скоро сте В СВЕТЛИНАТА. Сега ТИ СИ Светлината.
Робърт Холдън
Истинският лечител ви помага да запомните и да се свържете съзнателно с вашата вътрешна светлина.
Робърт Холдън
Веднага усетих, че Ленинград е град, който може неуловимо да съвпада с всяко настроение. Често носталгичен и тъжен, обърнат към миналото, той изведнъж се появи бодър и весел на слънчевата светлина. Древните каменни фасади изглеждаха вечни и живи.
Рудолф Нуреев
Ана излиза от бараката с Фуга. Лицето му е чисто. Косата му с цвят на черен суров петрол е разделена на път отстрани и умело пригладена назад от силното му архитектурно лице. Тюркоазеният костюм от светлини хвърля искри с всяко малко движение. Човекът, който изглеждаше като убиец, сега изглежда като матадор.
Рута Сепетис
Взрях се в голямото открито пространство над мен. Небето над мен беше доказателство, доказателство, че съм победил. Очите ми горяха срещу светлината; след това, което изглеждаше като дни, заровени под пръст, корени и скали, гледката на звездите беше достатъчна, за да ме трогне до сълзи.
С. Джей-Джоунс
Тя ми затвори. След това легнах на леглото си с чувството, че светлината е била изключена.
Сали Руни
Тъмнината е само отсъствие на светлина...
Санта Монтефиоре
Винаги търся повече светлина и пространство.
Сантяго Калатрава
Не се страхувайте от тъмнината, ако носите светлината в себе си.
Свами Шивананда
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
27
Следваща