Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светлина"
Нищо на света не може да бъде по-добро от това да се върнеш там, където те обичат и очакват, където е топло и свети светлината.
Олег Рой
Има два начина да разпространяваш светлина: да бъдеш свещ, или да си отразяващото я огледало.
Едит Уортън
Когато бях "командирован" за две години в Гложенския манастир, при мен идваше един партизанин. По цели нощи сме говорили. Да знаеш, беше по-голям християнин от много други. Всичко си е до човека! И в Богословската академия да си, уж "чедо на светлината", пак може да излезе най-големия хаймана и безбожник. Всичко си е до човека! Бог си избира хората...
дядо Назарий
Този, който носи светлина в живота на другите хора, и сам не оставя в сянка.
Джеймс Матю Бари
Дари светлина, и тъмнината ще изчезне от само себе си.
Еразъм Ротердамски
Съществува достатъчно светлина за този, който иска да види - и достатъчно мрак за този, който не иска.
Блез Паскал
Пространство, светлина и ред. Това са нещата, от които хората се нуждаят точно толкова, колкото и хляб или място за сън.
Льо Корбюзие
Свободата е просто хаос в по-добра светлина.
Алън Дийн Фостър
Насочвай своя курс според звездите, а не по светлините на всеки преминаващ кораб.
Омар Брадли
Има два вида светлина - сиянието, което осветява, и отблясъците, които затъмняват.
Джеймс Търбър
Хората приличат на прозоречни стъкла. Те блестят и сияят, когато свети слънце, но когато се възцари мрак, тяхната истинска красота се открива само благодарение на светлина идваща отвътре.
Елизабет Кюблер-Рос
Да, аз съм мечтател. Мечтател е онзи, който намира пътя си само на лунна светлина. А наказанието му е, че съзира зората преди останалите хора.
Оскар Уайлд
Едно хладно решение струва повече от хиляда прибързани съвети. Това, което трябва да се направи, е да се даде повече светлина, а не топлина.
Удроу Уилсън
Една наистина велика книга трябва да се чете в младостта, отново в зрялост и още веднъж в напреднала възраст, както една хубава сграда трябва да се вижда на утринна светлина, по обед и на лунна светлина.
Робъртсън Дейвис
Живота е просто мъждукаща в тъмнината светлина.
Хаяо Миядзаки
Светлината си мисли, че се движи по-бързо от всичко друго, но греши. Без значение колко бързо се движи тя, винаги открива, че мракът е стигнал там първи и я чака.
Тери Пратчет
Аз съм роден артист. Когато отворя вратата на хладилника и светлината се включи, просто искам да пея.
Роби Уилямс
В безкрайната тъмнина ние трябва да носим своя собствена светлина.
Стенли Кубрик
За мен всеки час на светлината и тъмнината е чудо.
Уолт Уитман
Ако искаме да бъдем напътствани от светлината на разума, трябва да позволим на нашите умове да бъдат смели.
Луис Брандайс
Любовта не е утеха, а светлина.
Симон Вейл
Основното задължение на правителството е да поддържа мира и да не засенчва слънчевата светлина на народа.
Джеймс Гарфийлд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
27
Следваща