Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Човечество" - страница 4
Няма кратък и лесен път, няма магически лек за онези болести, които са засегнали човечеството от зората на историята.
Франк Билингс Келог
Не знам за по-велика работа за човечеството, отколкото за каузата за мир, която може да бъде постигната само с усърдните усилия на нациите и народите.
Франк Билингс Келог
Аз съм в мир с Бога и цялото човечество.
Хариет Тъбман
Правилното изучаване на човечеството е науката за дизайна.
Хърбърт Саймън
Човечеството живее в своята измислица.
Блез Сандрар
В самото начало на творческия си живот обичах човечеството. Исках да направя нещо добро за човечеството. Скоро разбрах, че не е възможно да се спаси.
Вислава Шимборска
Често едва след огромни интелектуални усилия, които може да продължат през вековете, човечеството най-сетне успява да постигне познание за дадена концепция в чистата й форма, като отнеме неотносимите натрупвания, които я забулват от окото на ума.
Готлоб Фреге
Истинската природа на боговете е тази на магическите образи, оформени извън астралната равнина от мисълта на човечеството и повлияни от ума.
Дайън Форчън
Много малко могат да кажат: аз обичам човечеството. Аз не съм от тях.
Дейвид Бауи
За мен мисля, че най-големите постижения на науката са да позволят на човечеството да осъзнае, че нашият свят е разбираем. Чрез науката, рационалното мислене можем да разберем как работи Вселената.
Джим Ал-Халили
Политическият проблем на човечеството е да съчетае три неща: икономическа ефективност, социална справедливост и лична свобода.
Джон Мейнард Кейнс
Рационалността не е една от силните точки на човечеството.
Джон Скалзи
През всичките години след Втората световна война, убеден съм, японският народ положи усилия за запазване и насърчаване на световния мир, допринасяйки за напредъка и просперитета на човечеството.
Ейсаку Сато
Всеки от нас се ражда с дял чистота, предопределен да бъде покварен от нашата търговия с човечеството, от този грях срещу уединението.
Емил Чоран
Ако една технология не освобождава хората от рутината, че да могат те да последват по-високи цели за човечеството, то целият технически прогрес е безсмислен.
Жак Фреско
Здравият разум е геният на човечеството.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Официално признатото равенство обаче дава на по-малките нации позиция, която те трябва да могат да използват все повече в интерес на човечеството като цяло и в услуга на идеала.
Карл Ялмар Брантинг
Не се сърдете на времето - девет десети от човечеството не може да започне нито един разговор, ако времето не се промени.
Кин Хъбърд
Когато човечеството е напредвало, това е ставало не защото е било трезвомислещо, отговорно и внимателно, а защото е било дръзко, бунтуващо се и незряло.
Том Робинс
Варварите, които сега замислят война, са готови да унищожат бъдещето на човечеството, защото то не е тяхното бъдеще.
Иля Еренбург
Аз искам да остана верен на себе си и не желая да подчинявам вкусовете си дори на единодушната присъда на цялото човечество.
Джек Лондон
Бъдещето принадлежи на превантивната медицина. Тази наука, вървейки ръка за ръка с лечебната, ще донесе несъмнена полза за човечеството.
Николай Пирогов
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
27
Следваща