Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Човечество" - страница 14
Може би, не рискувам да сгреша, ако кажа, че човечеството се дели на две категории: собственици и гости.
Макс Биърбом
Половината човечество или гладува или воюва, а с какво се занимава през това време другата половина? Шляе се по магазините.
Малкълм Бредбъри
Общото ни човечество е по-важно от всички неща, които ни разделят.
Марийд Кориган
За мен смъртта е следващият етап. Не вярвам, че за нас това ще е края - не вярвам, че със смъртта настъпва края на цялото човечество.
Ози Озбърн
Някои снимки са в галерията, защото принадлежат на човечеството, а други, защото принадлежат на САЩ.
Андре Малро
Религията не е теория - тя е животът. Това не е интелектуално убеждение - това е божественото човечество и нищо друго.
Робърт Ингерсол
Човечеството е единно въпреки, че е многолико.
Сергей Булгаков
...най-големият дефицит в нашето общество е инстинктът за производство. Да създава решения и да ги изкарва навън. Да докоснеш човечеството отвътре и да се свържеш с хората на пазара.
Сет Годин
Накъде върви светът и към какви технологии ни води по отношение на еволюцията на човечеството е невероятно ценно нещо, което трябва да разберем.
Антъни Робинс
Човечеството има зад себе си шест хиляден опит, и все така с всяко поколение попада в детството.
Тристан Бернар
Да, детето е божествено същество, понеже не се е сблъскало с хамелеоновата окраска на човечеството.
Фридрих Хьолдерлин
Има ли шанс човечеството да оцелее трайно и успешно на планетата Земя и ако да, как?
Бъкминстър Фулър
Не се опитвайте да реформирате човека. Адекватно организирана среда ще позволи на първоначалните, вродени способности на човечеството да станат успешни.
Бъкминстър Фулър
Единственият общ опит на цялото човечество е предизвикателството на проблемите.
Бъкминстър Фулър
Капитализмът - това не е система от миналото, а е система на бъдещето, ако за човечеството има бъдеще.
Айн Ранд
Ако всички са герои, тогава бедствията и зверствата губят своето значение. Само когато определени хора са герои, а други не, тези трагедии и бедствия, с които се сблъсква човечеството, придобиват смисъл.
Гао Синдзиен
ООН не е създадена, за да вземе човечеството в рая, а по-скоро, за да спаси човечеството от ада.
Даг Хамаршелд
Няма по-висша религия, от службата за човечеството. Величайшо кредо - труд за общото благо.
Алберт Швайцер
Способността на човечеството да разбира и контролира силите на природата значително надвишава способността ни да управляваме себе си.
Джордж Сорос
Една голяма грешка е, че ние предполагаме, че човечеството е по-честно от тях.
Александър Хамилтън
Аз съм тук. Мен ме няма. Новото преброяване на човечеството.
Елиас Канети
Никога не забравяйте жертвите на най-мрачните глави от историята на човечеството.
Жак Ширак
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
27
Следваща