Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 6
Несъмнено философът има право да изследва дори онези различия, които трябва да се намерят в структурата на всички езици... в този случай подобно разграничение може да бъде приписано на вулгарна грешка, която трябва да бъде коригирана във философията.
Томас Рийд
Изкуството и животът са субективни. Не всеки ще копае това, което копая, но си запазвам правото да го копая.
Упи Голдбърг
Републиканският национален комитет ме нае и те ме наеха, защото искаха някой, който може да гледа членовете право в очите и да им казва истината.
Франк Лунц
Народа има право на истина, подобно на това, както има право на живот, свобода, борба за щастие.
Франк Норис
Азът беше много странна концепция за мен, докато не дойдох в Америка и детето ми се роди с това право и това просто ме развълнува.
Анчи Мин
Прав или грешащ, клиентът винаги има право.
Гордън Селфридж
Никой няма право да казва на хората, кого да обичат.
Барбра Стрейзънд
Военната заповед за война е в противоречие със свободата на съвестта, която не е просто правото да вярваш, а да действаш на степента на истината, която човек получава, да следваш призвание, вдъхновено от Бога и насочено от Бога.
Баярд Ръстин
Ние сме тук, на земята. Никой от нас няма право на земята.
Бенджамин Тъкър
Мисля, че всички са някак объркани относно информацията, която получават от медиите, и с право. Объркана съм относно информацията, която получавам от медиите.
Боб Удуърд
Това, което разделя привилегията от правото, е благодарността.
Брене Браун
Всеки, който е стабилен в своята решителност за напредналия етап на духовна реализация и може да понесе еднакво атаките на бедствие и щастие, със сигурност е човек, който има право на освобождение.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Искам да кажа, абсолютно се наричам феминистка. И с това имам предвид жена, която вярва, че възможностите ви не трябва да бъдат ограничавани от пола ви, че жените трябва да имат право на същите възможности като мъжете.
Айлет Уолдман
Ако не сте разбрали човек, вие нямате право да го осъждате, а ако сте го разбрали, то е напълно възможно, да не пожелаете да го правите.
Гилбърт Кийт Честъртън
Способността ви да натрупате сила е право пропорционална на способността ви да се отпуснете.
Дейвид Алън
Никога не се срамувай от чувствата си. Имате право да изпитвате всякакви емоции и да извършвате всякакви постъпки, които ви правят щастливи.
Деми Ловато
Влюбих се веднъж, ако любовта е онази жестокост, която ни отвежда право към портите на Рая, само за да ни напомни, че са затворени завинаги.
Джанет Уинтерсън
Въпреки че където и да отидете, винаги е пред вас, няма такова нещо като право напред.
Джанет Уинтерсън
Изгубените възможности никога не оставят рани по тялото, те поразяват право в сърцето.
Джоди Пико
Франция беше окупирана страна, държава, която се предаде и остана без право на избор.
Жан-Мари Льо Пен
Свободата на мисленето е неотменно право на всеки.
Жозеф Ернест Ренан
Претенциите за право и настояване за задължения могат да зависят от разпоредбите на договора или от правилата на международното право, или от чувството за естествена справедливост, приложимо към обстоятелствата на конкретен случай, или от оспорвани факти.
Илайхю Рут
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
28
Следваща