Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 5
Правителствените учреждения - как могат да бъдат проводници на правото, като самите те са безправни?
Василий Ключевски
Жената претендира едновременно и на правото да избира, и на щастието да бъде избрана.
Жан Ростан
Мисля, че хората нямат право да се обявяват за архитекти прибързано, без да са изкачили от детството си стъпалата на тези изследвания и по този начин, откърмени от знанията на много изкуства и науки, да са достигнали височините на свещената основа на архитектурата.
Витрувий
Ето защо аз, о, Цезаре, не публикувам това произведение, а просто поставям името си пред трактат, който по право принадлежи на други, нито мисля да придобия репутация, като намирам грешки в произведенията на някого.
Витрувий
Тъй като, следователно, хората, както и обществеността, са толкова задължени на тези писатели за ползите, на които се радват, мисля, че те не само имат право на честта на палми и корони, но дори да бъдат причислени към боговете.
Витрувий
Със сигурност подкрепях правото на жена да избира, но според мен времето за избор беше преди, а не след факта.
Ан Б. Рос
Ако човек има мозък, той просто няма моралното право да работи не за себе си, отдавайки голяма част от своето време и резултатите от своите достижения на своят работодател.
Марк Зукърбърг
Вярата, че можем да разчитаме на преки пътища към щастие, радост, възторг, комфорт и екстаз, вместо да имаме право на тези чувства чрез упражняване на лични сили и добродетели, води до легиони от хора, които в средата на голямо богатство, гладуват духовно.
Мартин Селигман
Никога не излъгвайте зрителските надежди, аз винаги се старая да давам повече, от колкото очакват от мен, понеже добере знам, че само истинският, трудолюбив талант има право на такива поклонници като вас.
Михаил Боярски
Вселената е студена. Забавлението е огънят, който разтапя блоковете на трудностите и създава кипящ празник на живота. Това е правото на раждане на всяко същество, право не по-малко свято за това, че е било стъпкано от началото на времето.
Ник Бостром
Храната е моралното право на всички, които са родени в този свят.
Норман Борлауг
Докато вярваме в сърцето си, че капацитетът ни е ограничен и ставаме тревожни и нещастни, нямаме вяра. Който наистина се доверява на Бог, няма право да се тревожи за каквото и да било.
Парамаханса Йогананда
Не мисля, че имаш право да крещиш за личния живот на други хора.
Питър Кери
Мисля, че демонизирането и очернянето на мъжете в медиите е достоен и стимулиращ политически акт, защото потиснатата класа има право да класова омраза на своите потисници.
Робин Морган
Както и в Атина, правото на участие беше ограничено до мъжете, точно както във всички по-късни демокрации и републики до ХХ век.
Робърт Дал
Лице, което придобива дялово участие в съответствие с принципа на справедливост при придобиване, има право на това участие.
Робърт Нозик
Имате право да бъдете скептични - светът щеше да бъде по-доброто място, ако всички бяхме малко по-малко доверчиви.
Робърт Сойер
Съдбата на твоето сърце в твои ръце, и никой друг няма право на това.
Сара Десен
Докато съществува палестинско насилие, но не и палестинска държава, Израел е в опасност, защото не може да получи помощ от международната общност срещу образувание, което не е подчинено на международното право.
Стефан Хесел
Ако всеки един евреин, роден където и да е по света, има право да стане израелски гражданин, тогава всички палестинци, които бяха изгонени от Палестина от ционисткото правителство, трябва да имат същото право, много просто.
Тарик Али
Американците имат право да изберат да бъдат невъоръжени и безпомощни. Бъди мой гост.
Тед Нюджънт
Земята, която Обществото на евреите ще осигури от международното право, естествено трябва да бъде частна собственост.
Теодор Херцел
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
28
Следваща