Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 4
Теоретично неограниченото право на развитие на властта, водене на война срещу други държави е антисоциално и е двойно опасно, защото държавата като масово образуване представлява ниско морално и интелектуално ниво.
Кристиан Лоус Ланге
Всеки успех в ограничаването на въоръжението е знак, че съществува волята за постигане на взаимно разбирателство и всеки такъв успех подкрепя борбата за международно право и ред.
Лудвиг Квиде
Децата показват чрез своите игриви усмивки божественото във всеки. Тази простичка добрина сияе право от сърцата им и просто иска да бъде изживяна.
Майкъл Джексън
Нито един човек няма право да води толкова съзерцателен живот, за да забрави за своя дълг да служи на ближния.
Августин
Нямате право на мнение. Имате право на информирано мнение. Никой няма право да бъде невеж.
Харлан Елисън
Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.
Волтер
Да дадеш обет за бедност, значи да се закълнеш да бъдеш лентяй или крадец. Да дадеш обет за целомъдрие значи да обещаеш на бога да нарушиш най-мъдрия и най-важен от Неговите закони. Да дадеш обет за послушание значи да се отречеш от неотменимото си човешко право – на свобода. Ако човек съблюдава своя обет, той е престъпник; ако го нарушава – е клетвопрестъпник. Животът в манастир – това е живот на фанатик или на лицемер.
Дени Дидро
В затвора човек си обещава правото на живот.
Джак Керуак
Ако имаш някого, комуто можеш да разказвеш сънищата си, нямаш право да се считаш за самотен.
Фаина Раневска
Нямаме право да употребяваме щастие, което не сме произвели.
Джордж Бърнард Шоу
Висшето право често е висше зло.
Теренций
Ученият строго защитава правото си да не знае почти всичко, освен неговата специалност.
Маршал Маклуън
Вашето истинско аз - Аз съм Аз - е господарят на тази земя, владетелят на тази империя. Вие по право имате власт и господство над него, над всички негови обитатели и всички, които се намират в неговото царство.
Робърт Колиър
Борбата за съществуване се държи толкова в интелектуалния, колкото във физическия свят. Теорията е вид мислене и правото й на съществуване е едновременно с мощността на съпротивата на изчезването от нейните конкуренти.
Томас Хъксли
Всеки има право да бъде щастлив в своите собствени условия.
Франк Запа
Нашият дълг - това е правото, което другите имат над нас.
Фридрих Ницше
Свободата означава за нас правото да правим всичко, което е забранено от закона.
Адриан Декурсел
Рецензентите имат право не само да говорят в очите на хората, че са глупаци, но даже и да доказват това.
Георг Кристоф Лихтенберг
За да видиш това, което става право пред носа ти е необходимо отчаяно да се бориш.
Джордж Оруел
Човек не може да въздейства на природата, не може да завладява никоя от нейните сили, ако не знае законите на природата, не умее да ги измерва и изчислява. Знанието и изучаването е същността на радостта и право на човечеството; ако те са част от народното богатство и нерядко земните блага, са твърде оскъдно разпределени в природата.
Александър фон Хумболт
Всеки има право да се съмнява във всичко толкова често, колкото пожелае, и задължение да го направи поне веднъж. Никой начин да гледаш на нещата не е твърде свещен, за да бъде преразгледан. Нито един начин да правите нещата не е извън подобрението.
Едуард де Боно
Имам право на благоприятно, доброжелателно отношение на другите хора към мен.
Луиз Хей
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
28
Следваща