Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 3
Основата на нашите политически системи е правото на хората да правят и променят своите правителствени конституции.
Джордж Вашингтон
Попитахте ме за моите дела само, за да имате правото да ми разказвате за своите нещастия.
Жул Ренар
Колкото и силна да е една жена, тя търси мъж, който е по-силен от нея... и не за това, той да ограничава свободата и, а за да и даде правото да бъде слаба.
Анджелина Джоли
Качеството на живота е право пропорционално на отдаденост на съвършенство, независимо какво поприще си е избрал човекът.
Винс Ломбарди
Целта е ясна - сигурност и платежоспособност. Страната има право и на двете.
Дуайт Айзенхауер
За да имаш право да критикуваш, трябва да вярваш в някаква истина.
Максим Горки
Всеки критик има право, разбира се, на погрешни преценки. Но някои грешки в преценките издават крайния провал на цялата чувствителност.
Сюзан Зонтаг
Ако трябва да публикуваме трактат, в предговора трябва да се каже всичко, което мисля за правото на учен да търси истината! И правото на невежеството да съди учения.
Николай Коперник
Ние равнодушно приемаме заслужените комплименти и с признателност се вслушваме в тези, на които, доколкото ни е известно, ние нямаме никакво право.
Оливър Голдсмит
Парите са могъщество, а могъществото е право на избор.
Сам Рокуел
Сред естествените права на колонистите са следните: Първо право на живот, второ - свобода и трето - собственост; заедно с правото да ги защитава по най-добрия начин.
Самюел Адамс
Страна расте в историята не само заради героизма на своите войски на полето на битката, тя расте и когато се обръща към справедливост и право към запазване на своите интереси.
Аристид Бриан
Малцинството винаги не е право - в началото.
Хърбърт Прокноу
В Африка ще настъпи нова ера, когато бедните маси на една държава се издигат, за да спасят правото си на достоен живот от ръцете на управляващите олигархии.
Ернесто Че Гевара
Свободното слово е основата на свободата и свободното общество. И да, това включва правото на богохулство и обида.
Аян Хирси Али
Ако индивидът има право да управлява себе си, цялото външно управление е тирания. Оттук и необходимостта от премахване на държавата.
Бенджамин Тъкър
Живея в Америка. Имам право да пиша каквото си поискам. И се равнява на друго право, също толкова мощно: правото да не го четете. Свободата на словото включва свободата да обиждате хората.
Брад Тор
Само играчът с инициативата има право да атакува.
Вилхелм Щайниц
Това е морален въпрос дали имаме право да унищожаваме видове.
Дейвид Атънбъро
Признак на незрялост при човек - това, че иска благородно да умре за правото дело, а признак на зрелостта е това, че иска смирено да живее заради правото дело.
Джеръм Дейвид Селинджър
И в кривото, и в правото ще видиш висшето в природата.
Джуандзъ
Аргументът, че не ви интересува правото на неприкосновеност на личния живот, защото няма какво да криете, не е по-различно от това да кажете, че не ви интересува свободната реч, защото няма какво да кажете.
Едуард Сноудън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
28
Следваща