Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 21
Ако се подходи към историята от критериите за морал и право, то всичко ще се разглежда като престъпление.
Владимир Познер
Адвокатът има право. Парите бързо се замърсяват, миришат лошо.
Айфер Тунч
Което човек запази за себе си, - той го губи, но това което отдава на другите, навеки остава негово. Освен това нямате право да оставяте пари за себе си понеже те не принадлежат на вас, тъй като парите въобще не принадлежат на хората. Собственик на всички пари е дявола.
Аксел Мунте
...ако той загуби съзнание, все още ми казваше да не правя нищо, ще трябва да го оставя да умре. Сам казваш, че е рационален. Нямам право да противореча на неговите желания. Колкото и да са глупави и разточителни.
Вонда Макинтайър
Този режисьор, който не вижда всички лица на спектакъла, няма право да отиде при актьорите.
Всеволод Майерхолд
Човек има право да бъде глупав за своя сметка, но не и от името на другите.
Габриел Шевалие
Никой не трябва да има право да финансира политически партии, освен ако не плаща поне 30% данък върху всички доходи над средната заплата. Ако това правило се приложи, партията на Торите ще бъде фалирана за една нощ.
Гай Стендинг
Милиони хора в много така наречени демократични страни са загубили правото на глас или никога не са го получили. И милиони ясно смятат, че политическият поток не изразява речник или политики, ориентирани към техните нужди и стремежи.
Гай Стендинг
Нуждаем се от нов модел на социална защита. Нека приемем, че работните места не са магическото решение - и че на глобализирания пазар гаранциите за работа са фалшиво обещание. Нека приемем и гъвкав труд. Но в замяна нека имаме общество, в което всеки има право на основна сигурност и по-равен достъп до други базирани на застраховане схеми.
Гай Стендинг
Според мен правото на носене на оръжие е в Конституцията е по три основни причини: самозащита, защита на общността и защита от тирания.
Глен Бек
Този, който едва издържа сражението със себе си, няма право да се задълбава в душите на другите.
Глен Кук
Не ме интересува възрастта. Нито пък ме е грижа за тези, които не приемат науката. Нямам толкова опит и затова слушам повече. Но и аз имам право да изразя мнението си, независимо от възрастта си.
Грета Тунберг
Навикът ни позволява да преминем от "преди" към "след", за да направим живота по-лесен и по-добър. Навикът е известен - и с право - поради способността си да ръководи нашите действия, дори против нашата воля; но чрез внимателно оформяне на навиците си, можем да използваме силата на безсмислието като впрегната сила за спокойствие, енергия и растеж.
Гретхен Рубин
Богатите и могъщите искат да вярват в правото си да бъдат богати и могъщи, така че го оправдават, като казват, че по своята същност са по-висши от бедните и долните.
Гуен Бристоу
Точно както човек има право да живее, така и той трябва да има право да умре.
Дадзай Осаму
Имате право на собствено мнение, но нямате право на собствени факти.
Даниел Левитин
Можете да изобразите човешката еволюция, която е предимно права линия, но ние се подобряваме и се променяме с течение на времето, а вие можете да изобразите технологичната еволюция, която е линия, която върви право нагоре. Те ще се пресекат по някое време и това се случва сега.
Даниел Х. Уилсън
Децата имат право да бъдат глезени, нали? Какво по-скъпо и по-приятно от привързаността на майката! И как ни липсва, когато пораснем.
Данила Монтанари
Мазнината е бариера, войнствено изявление за другите, което за някои оправдава враждебността по същество. Светът казва на дебелия човек: "Твоята дебелина е обида за мен, така че имаме право да се отнасяме с теб толкова обидно, колкото изглеждаш." Мазнините не се разглеждат просто като друг вид тъкан, а като диагностичен знак, лично изявление и мярка за личността. Твърде малко мазнини и ви виждаме като антисоциален, страшен и безполов. Твърде много мазнини и ви виждаме като мързелив, глупав и сексуално увиснал.
Албърт Елис
Доктор Каскарт умее да управлява над себе си, което означава, че е имал право да управлява над другите.
Алджернън Блекууд
Обикновените кенийци с право искат да могат да пазаруват безопасно и има дълга история да правят точно това, независимо от тяхната религия или тази на собственика на магазина.
Джайлс Фодън
Идеята, че притежаването на пистолет в Америка е индивидуално право, датира едва от 80-те години на миналия век.
Джей Парини
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
28
Следваща