Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 13
Нямаш право да излизаш пред публика без адекватна техника, само защото чувстваш. Усеща се нещо - листо се усеща, буря усеща - какво право имаш да правиш това? Трябва да имате реч и това е култивирана реч.
Марта Греъм
Онези конспирации, които са твърде невероятни, за да се вярват, са от същото право, тези, които най-често успяват.
Маршал Маклуън
Свободата е право на душата да диша.
Мат Деймън
Редакторът няма право да бъде начинаещ.
Самуил Маршак
Ако предприемем всички тези действия и ако се окаже, че не е вярно, ние сме намалили замърсяването и имаме по-добри начини на живот, минусът е много малък. Обратното и ние не действаме, а се оказва, че е вярно, тогава сме предали бъдещите поколения и нямаме право да правим това.
Тони Блеър
Либия заяви, че оръжията за масово унищожение не са отговорът за отбраната на Либия,... Действията на Либия й дават право да се присъедини отново към международната общност.
Тони Блеър
Нито едно правителство не трябва да има право да започне война, докато не изплати за предходната.
Уил Роджърс
Трябва да защитим правото на нашите противници да говорят, защото трябва да чуем какво имат да кажат.
Уолтър Липман
Докато всеки човек претендира за свободата си като въпрос на право, свободата, която предоставя на други хора, е въпрос на толерантност.
Уолтър Липман
В математиката и правото най-важното нещо - или по-точно най-забележителното - не е конкретна задача, не е доказателство, не е дали е било възможно да се спечели случай или да се намери отговор, а красота и икономичност на изпълнение.
Ханя Янагихара
Самоопределението, автономията на индивида, се утвърждава в правото да се състезава с колата си, да борави с електрическите си инструменти, да си купи оръжие, да съобщи на масовата аудитория своето мнение, без значение колко невежо, колко агресивно може да е то .
Херберт Маркузе
Социологията не "отрича" философията в смисъл на поемане на скритото съдържание на философията и пренасянето му в социалната теория и практика, но се обособява като сфера, отделна от философията, със собствена провинция и истина. Конт с право се счита за инициатор на това разделение между философия и социология.
Херберт Маркузе
Не отстъпвайте пред трудностите. Гледайте ги право в лицето. Виж, докато не спечелиш.
Чарлз Дикенс
Ако не можете да вървите право напред, отидете зад ъгъла.
Шер
Аз съм консервативен републиканец, но вярвам в демокрацията и отделянето на църквата от държавата. Консервативното движение се основава на простия принцип, че хората имат право да живеят живота си както искат, стига да не нараняват никого в процеса.
Бари Голдуотър
Жената има право на аборт. Това е решение, което зависи от бременната жена, а не от папата или някои добротворци или религиозната десница.
Бари Голдуотър
Въпреки че силно вярвам в системата на свободното предприемачество и всичко, което тя включва, аз вярвам още по-силно в правото на нашите хора да живеят в чиста и незамърсена среда.
Бари Голдуотър
Голямото нещо е да направим тази страна - да спрем да дискриминираме хората само защото са гейове. Не е нужно да се съгласявате с това, но те имат конституционно право да бъдат гейове. Те са американски граждани.
Бари Голдуотър
Имам споразумение с домашните мухи. Мухите не практикуват право и аз не ходя по тавана.
Граучо Маркс
Братя и сестри от Египет, вие сте дали на света най-ценния дар: вярата, че в крайна сметка правото ще надделее.
Дезмънд Туту
Сблъскването със страховете си и позволяването на правото да бъдеш човек може, парадоксално, да те направи далеч по-щастлив и продуктивен човек.
Дейвид Бърнс
Тя иска да живее. Защо тя трябва да бъде нещастна? Тя има право на щастие.
Джеймс Джойс
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
28
Следваща