Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Право" - страница 10
Правило на международното право е, че никога не трябва да се използват оръжия и методи за водене на война, които не правят дискриминация между бойци и цивилни.
Шон Макбрайд
Правото на човек да откаже да убива, да се изтезава или да участва в подготовката за ядрено унищожаване на човечеството ми се струва фундаментално.
Шон Макбрайд
Какво е свобода? Свободата е правото на избор: правото да създадете за себе си алтернативите на избор. Без възможност за избор човекът не е човек, а член, инструмент, нещо.
Арчибалд Маклийш
Умната, макар и крехка коалиция срещу тероризма, обединена от правителството на САЩ, може да успее да премине от прехода от класическо международно право към космополитен ред.
Юрген Хабермас
Слушайте бременната жена. Оценявайте я. Тя цени живота, който расте вътре в нея. Слушайте бременната жена и няма как да не защитите правото й на аборт.
Айлет Уолдман
Романите не са педагогически инструменти или инструкции в правото или физиката или друга дисциплина. Романът трябва да бъде емоционално преживяване, пътуване на въображението и понеже науката повдигна толкова много въпроси, които засягат и ще засягат хората, това е доброто начално място за мен.
Алан Лайтман
Какъв свят има за нас, където нашата съществена природа - и нейното право да живеем свободно - е едно и също?
Гай Финли
Мисля, че е по-трудно да се избегне размисълът върху тези по-големи модели на историята или обществото, когато те толкова настойчиво поставят под въпрос правото ви на съществуване.
Гарт Грийнуел
Вярвам, че женската перспектива е много лечебна и предпазлива и ние имаме право на равен глас.
Даян Лейн
Така се получиха нещата: получихте известен дял от добри почивки от живота и нямахте право да очаквате нещата по ваш начин всеки път.
Алгис Будрис
Има католическа вина за нещата, тогава има вина, че сте най-младият от 10, така че когато ви се случат хубави неща, нямате право да им се наслаждавате.
Джак Уайт
Готов съм да умра за свободата, но също и за правото да мечтая.
Джаред Лето
Трябва винаги да утвърждаваме принципа, че хората на този континент сами имат право да решават собствената си съдба.
Джеймс Полк
Демокрацията е политическа система, при която всеки има право да бъде свой собствен насилник.
Джеймс Ръсел Лоуел
Писането е като зидария; вие оставяте една дума след друга. Понякога стената се издига право и вярно, а понякога не и трябва да я бутнете долу и да започнете отново, но не спирате; това е твоята търговия.
Джералдин Брукс
Бях научил, че всеки пациент има право да се надява, въпреки дългите шансове, и моята роля беше да помогна за подхранването на тази надежда.
Джеръм Групман
Според него свободната воля беше привилегия, а не право.
Дж. Р. Уорд
Вярвам както в правото си, така и в отговорността си да работя за създаването на свят, който не прославя насилието и войната, а където търсим различни решения на общите ни проблеми.
Джоди Уилямс
Всеки има еднакво право на неравенство.
Джон Ралстън Сол
Всеки човек трябва да има равно право на най-обширната основна свобода, съвместима с подобна свобода за други.
Джон Ролс
Това е едно от горчивите проклятия на бедността; не оставя право да бъде щедър.
Джордж Гисинг
Системата се управлява от малцина с малцина като основни бенефициенти. Повечето хора по света нямат право на глас в тези системи и или не им се помага, или се влияят неблагоприятно от тях.
Джордж Ритзър
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
28
Следваща