Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правителство" - страница 27
За тази ситуация е виновен парламентът. След миналото заседание, на което ВСС назначи магистрати, министър Кунева твърде драматизира случилото се, въпреки че именно тя бе част от правителството на НДСВ, което махна конкурсното начало.
Иван Григоров
Тая война (Първата световна война – бел.цит.) между многото работи, които ни доказа [...], доказа и това, че има една жива съвест в човечеството и може би най-голямата грешка на Германия и източникът на нейната катастрофа е там, че германският народ и неговото правителство не държаха никаква сметка за този морален фактор – съвестта на човечеството, тъпкаха тая съвест, предизвикаха общ подем против себе си и станаха жертва на тоя подем. Съвест има – тя е нашата съюзница; съвест има – тя е нашата защитница; съвест има и съвестта ще ни спаси...
Атанас Буров
Аз съм сменил 12 правителства и съм виждал какви ли не корифеи, за които днес народът не се сеща.
Добромир Гущеров
Народът има това правителство, с което го сподобява началството.
Аркадий Давидович
Ако някой от някого (от човек, учреждение или правителство) е получил рушвет, топло място или друга благина, то той е благодарен на дарителя не само заради съглашението, от лоялност или вежливост, но дори и идеийно, по убеждение - за което въобще не му е заплатено.
Карол Ижиковски
Едно правителство не трябва да гледа само към чуждите инвеститори, а да си сътрудничи с местния бизнес.
Владимир Квинт
Сегашното правителство (на Симеон Сакскобургготски - бел.цит.) демонстрира внимание, но нищо не се случва.
Владимир Квинт
Народът не може да се спаси без правителство, но и правителството не може да действа без доверието, подчинението и усърдието на хората.
Тадеуш Косцюшко
От нас самите зависи да се оправи правителството. От нашите обичаи.
Тадеуш Косцюшко
Ние не можем да имаме свободно правителство без избори... Борбите около изборите олицетворяват практическото приложение на човешката природа към случая. Станалото положително ще се повтаря в подобни ситуации. Човешката природа няма да се промени.
Ейбрахам Линкълн
Хората се движат, защото искат да подобрят икономическото си състояние. Искаме обаче британското правителство да помага на техните родни държави, които губят работници." - ;по в-к "Гардиън.
Торая Ахмед Обейд
Много хора работят срещу кабинета. Така че за правителството е предизвикателство да се справи със задачите си. Беше предизвикателство през последните шест месеца, не сега.
Пламен Орешарски
Французите не обичат да поверяват парите си на други, освен на правителството и мошениците.
Етиен Рей
Изглежда все повече хора разбират, че десетте най-опасни думи в английския език са: "Здравейте, аз съм от правителството и съм тук, за да помогна."
Роналд Рейгън
"Драги Тошев, аз съм стар европеец, може би по-европеец от доста хора в тази зала. И бъдете абсолютно сигурни, че целта на нашето правителство и лично моята е да се приобщим час по-скоро към Западна Европа със западни моди и със западни отношения." - Симеон за сътрудничеството с ПАСЕ.
Симеон Сакскобургготски
Ако успях да спечеля доверието на българите, то вероятно се дължи на умерения ми тон. По време на кампанията аз грижливо избягвах всякакви популистки речи, всякаква прибързаност и се стараех да не влизам в политически игри. Ясно е, че лошото управление на предишните правителства в някои сектори също натежа. Избирателите желаеха промяна. Освен това говорех «положително», не отговарях на хулите. Стараехме се да говорим за това, което наистина вълнува всеки гражданин. А това бе ново." - отговор на въпроса на International Politics: "Как си обяснявате Вашата победа на изборите?
Симеон Сакскобургготски
Силните хора не се нуждаят от правителства...
Емилиано Сапата
С Промяната много лидери и правителства ще се сменят. Най-сетне начело ще застане жена. Ще възвърне в политическия живот истинското родолюбие и забравените изконни ценности. Това ще е белег за изплащане на българската карма. Тогава ще се оттласнем напред. Ще настъпи неудържим разцвет във всички области. Ще настане чудо през XXI век в Родината.
Слава Севрюкова
Искам правителството сега и завинаги да знае, че аз не се страхувам от него... Няма нищо, което правителството би могло да направи, за да ме спре, да правя това, ...в което вярвам, че Бог иска от мен... Не мога да го променя. Когато виждам несправедливост, не мога да остана безучастен.
Дезмънд Туту
В историята вече всичко се е случвало, но народите и правителствата никога не са си правили изводи и не са извлекли за себе си тези уроци, които би следвало да се извлекат от историята.
Георг Хегел
Борбата за освобождението на България от еврейско-болшевишкия ярем се намира в сигурни ръце. Българското национално правителство ви призовава на борба срещу подтисниците на нашето отечество!
Александър Цанков
Има разни вредни дъждове: солен, розов - от пустинята, черен, радиационен и т.н. Всичките се изсипаха «от висините» върху съзнанието на хората. Но какъвто кален дъжд валя по време на това правителство, не бе падал досега.
Вили Цанков
Предишна
1
...
25
26
27
(Текуща)
28
Следваща