Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правителство" - страница 22
Много американски експерти и експерти по външна политика обичат да се представят като кръстоносци за правата на човека, но това почти винаги е под формата на осъждане на други правителства, никога на техните.
Глен Грийнуолд
Правителството на САЩ във Вашингтон постоянно дава амнистия на най-висшите си служители, дори когато те извършват най-грубите престъпления. И все пак идеята за амнистия за подател на сигнал е смятана за радикална и крайна.
Глен Грийнуолд
Правителството и бизнесът не могат да функционират без огромни количества данни и много хора трябва да имат достъп до тези данни.
Глен Грийнуолд
Дали една държава всъщност е свободна, не се определя от това колко добре са възнаградени нейните медийни елити, утвърждаващи конвенциите, и колко игнорирани са нейните пасивни граждани, а от това как тя се отнася към своите дисиденти, тези, които представляват автентични предизвикателства пред това, което правителството прави.
Глен Грийнуолд
Много от тези хора са иракчани, които се борят за контрол над собственото си правителство. Може би има аргумент, който да накара външните сили, които влизат и започват да бомбардират тази страна или да нахлуват в нея, всъщност са терористи повече, отколкото хората в страната.
Глен Грийнуолд
Винаги е безсъвестно правителството да наказва хората за изразяване на идея, просто защото държавните служители - или мнозинството от гражданите - решават, че тези идеи са "опасни" или "погрешни". Това е сила, която никой не трябва да притежава.
Глен Грийнуолд
Аз съм американец, помниш ли? Аз съм свикнал, че моето правителство ме шпионира.
Грег Лумис
Казвам ти, че има надежда. Виждал съм го, но не идва от правителства или корпорации. Идва от народа.
Грета Тунберг
Контролът върху наемите в някои западни страни представлява може би най-лошият пример за лошо планиране от страна на правителствата, лишени от смелост и визия.
Гунар Мюрдал
Кръстопът, където правителството се среща с предприятията, може да бъде вълнуващ кръстопът. Може да е и корумпиран кръстопът. Изисква морална коректност, за да се отдели публичната служба от частната печалба.
Дейвид Брукс
Случва ми се да мисля, че повечето хора влизат в правителството, правят го по правилните причини и наистина правят нещата така, както ги виждат по същество на проблемите.
Дейвид Брукс
Всъщност трябва да имаме правителство. Трябва да имаме хора, които да бъдат потвърдени и поставени на поста.
Дейвид Брукс
Реалната власт по света вече не пребивава с правителства, а с частни интереси. Реалната власт е тайна власт.
Дейвид Игнейшъс
Време е да ударите правителството в зъбите просто за принципа.
Дейвид Уебър
Виждам основния проблем като духовен, не проблем с ресурсите или проблем с това или онова правителство, а по-голям проблем, съсредоточен около човешките вярвания, обезпокоителните елементи, основани в нашата митология. Проблемната ни митология се руши навсякъде около нас. Това е митология, която е хищническа.
Алберто Вилолдо
За да финансира дефицити, правителството трябва да продаде облигации на инвеститори, състезавайки се за капитал, който иначе би могъл да се използва за инвестиране в акции или корпоративни облигации. Държавните заеми повишават дългосрочните лихвени проценти, затруднявайки икономическия растеж.
Алекс Беренсън
Микроикономиката е изследване на това как конкретният избор, направен от бизнеса, потребителите и правителствата, влияе на пазарите за различни стоки и услуги. Например, микроикономист може да проучи как ценовите промени влияят върху продажбите на ябълки спрямо портокалите.
Алекс Беренсън
Като цяло смятам, че е лошо да се внасят твърде много пари за катерене, тъй като това отнема малко от красотата на планините. Но в същото време не мога да обвинявам непалското правителство - или индийското, пакистанското или китайското, в зависимост от това къде се изкачвате - от желанието да се възползват от чуждестранните алпинисти.
Алекс Хонълд
Политиката на санкциите на Америка е до голяма степен последователна и в известен смисъл възхитителна. Прилагайки икономически ограничения, ние обозначаваме най-потискащите и опасни правителства в света парии. Ние измиваме ръцете си от злото, отказвайки да помогнем на деспотите да финансират отстъпленията си, дори на цената на себе си за някакъв икономически растеж.
Джейкъб Уайсбърг
Североизточният консерватизъм е умерен, приема модерната социална държава и не обича да смесва религията с политиката. Западният консерватизъм е ястребен, мрази правителството и обхваща индивидуалната свобода. Южният консерватизъм е популистки, опира се на евангелското християнство и играе върху расовите недоволства.
Джейкъб Уайсбърг
Там, където Рейгън насочва разочарованието към непреодолимото правителство, Обама символизира превръщането на Америка в многорасова държава.
Джейкъб Уайсбърг
Южните консерватори се грижат за моралната позиция на правителството, но нямат нищо против, когато то харчи свободно от името на своите избиратели. Западните консерватори, за разлика от тях, са меки либертарианци, които искат управлението да не се прави на хората по принцип.
Джейкъб Уайсбърг
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
28
Следваща