Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правителство" - страница 2
За една страна да има велик писател е като да има второ правителство. Затова никой режим не е обичал големите писатели, а само незначителните.
Александър Солженицин
Където армията зависи от народа, там рано или късно се оказва, че правителството зависи от армията.
Антоан дьо Риварол
Задължение на правителството е да затруднява хората да правят грешното, а лесно да правят правилното.
Уилям Гладстон
Данъкът върху доходите създаде повече престъпници, отколкото всеки друг акт на правителството.
Бари Голдуотър
Помнете, че правителство, което е достатъчно голямо, за да ти даде всичко, което искаш, е в същото време и достатъчно силно да ти вземе всичко, което ти е дало.
Бари Голдуотър
Не е кой знае какво чудо да бъдеш хуморист, след като цялото правителство работи за тебе. Всичко, което трябва да направите е да докладвате фактите. Дори не ми се налага да ги преувеличавам.
Уил Роджърс
Ако правителството беше продукт, продажбата му би била незаконна.
Патрик О'Рурк
Да дадеш пари и власт на правителството е все едно да дадете уиски и ключ за автомобил на подрастващ.
Патрик О'Рурк
Демократите са партията, която казва, че правителството ще ви направи по-умни, по-високи, по-богати и ще премахне тревата от моравата ви. Републиканците са партията, която казва, че правителството не работи и след това те се избират и доказват.
Патрик О'Рурк
Светът няма от какво да се страхува от военна амбиция в нашето правителство.
Джеймс Полк
Тайната, като инструмент на конспирация, никога не би трябвало да бъде системата на редовното правителство.
Джереми Бентъм
Работя за правителство, което презирам за цели, които смятам за престъпни.
Джон Мейнард Кейнс
Иска ми се правителството да постави данък върху пиано за некомпетентните.
Едит Ситуел
На това, че на нито едно правителство, така нареченото, не може разумно да се вярва или разумно да се смята, че има честни цели, по-дълго от това, което зависи изцяло от доброволната подкрепа.
Лизандър Спунър
Когато има недоверие между правителствата, когато съществува опасност от война, те няма да са готови да се разоръжат, дори когато логиката показва, че разоръжаването изобщо не би повлияло на военната сигурност.
Лудвиг Квиде
Свободата никога не идва от правителството, а винаги от поданиците. Историята на свободата е история на ограничаване на държавната власт, а не на увеличаването й.
Удроу Уилсън
Опитът и историята учат, че народите и правителствата никога и на нищо не се научават от историята...
Георг Хегел
Политиката мръсна работа: на нея са и нужни практични хора, не презиращи кръвта, търговията с трупове и купуването на мръсотия... Но избирателите още вярват във възможността от триста негодника да се построи честно правителство на страната.
Максимилиан Волошин
Правителството е рефер и не трябва да се опитва да стане играч.
Роналд Рейгън
Има времена, когато правителството губи доверието на народа, но не знам за времена, когато да може да му се доверите.
Антоан дьо Риварол
Ако се налага да избирам: да има правителство без вестник или вестник без правителство, аз без да мисля ще избера второто.
Томас Джеферсън
Правителството имаше за цел да потисне несправедливостта, но нейният ефект беше да я олицетворява и увековечава.
Уилям Годуин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
28
Следваща