Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Правителство" - страница 15
Сигурен съм, че консерватизмът е преминал, освен ако консерваторите не могат да демонстрират и съобщят разликата между загрижеността за [безработните, болните без медицински грижи, благосъстоянието на хората и т.н.] и вярването, че федералното правителство е подходящият агент за тяхното решение.
Бари Голдуотър
Правителството трябва да стои далеч от работата на хората.
Бари Голдуотър
Страхувам се от Вашингтон и централизираното правителство повече, отколкото от Москва.
Бари Голдуотър
Правителството може, вместо да разширява свободата, да я ограничава. И забележете... че "може" бързо се превръща в "ще" в момента, в който притежателите на правителствена власт са оставени на произвола на съдбата. Това е поради покваряващото влияние на властта, естествената склонност на хората, които притежават някаква сила, да вземат повече власт върху себе си. Тенденцията в крайна сметка води до придобиването на цялата власт - независимо дали в ръцете на един или много, няма голяма разлика в свободата на онези, които са останали отвън.
Бари Голдуотър
Казвам, че когато избирате президент, искате човек да управлява законния бизнес на вашето правителство. Правителството, което е достатъчно голямо, за да ви даде всичко, което искате, е достатъчно голямо, за да ви го отнеме.
Бари Голдуотър
Причината, поради която се гордея с участието си в пънк движението, е, че мисля, че наистина имплантира съобщение, което вече беше там. Хипитата ми го казаха, но пънкът направи нещо готино за хората да се отстояват, което е, че не вярваме на правителството, а сме против правителството.
Вивиан Уестууд
Големите решения на правителството не могат да бъдат продиктувани от опасенията на религиозните фракции. Успяхме в продължение на 205 години да държим държавните дела отделени от безкомпромисния идеализъм на религиозните групи и не трябва да спираме сега. Оттеглянето от това разделение би нарушило принципите на консерватизма и ценностите, върху които създателите са изградили тази демократична република.
Бари Голдуотър
Златото е реликва от време, когато правителствата са били по-малко надеждни по тези въпроси (понижаване на валутата), отколкото сега.
Джон Мейнард Кейнс
Правителството като огъня е опасен слуга и чудовищен господар.
Джордж Вашингтон
Аз съм против пазарния фундаментализъм. Мисля, че тази пропаганда, че участието на правителството винаги е лошо, беше много успешна - но и много вредна за нашето общество.
Джордж Сорос
Имате нужда от правителство, което вярва в правителството. Той също така вярва в пазарите и иска да даде на пазарите най-добрите, най-големите възможности, но се опитва да управлява добре.
Джордж Сорос
Финансовите пазари... се възмущават от всякакъв вид намеса на правителството, но дълбоко в себе си вярват, че ако условията наистина се влошат, властите ще се намесят.
Джордж Сорос
Можете да регулирате наказанието в съответствие с нарушението. Дори малка глоба би била достатъчна, за да доведе до грешка правителството.
Джордж Сорос
Когато сте в правителството, имате голямо влияние във Вашингтон, но Вашингтон може да не прави много.
Джоузеф Стиглиц
Когато бизнеса се съгласи на помощ от страна на правителството, това често прилича на това, като това да си легнете да спите с хипопотами.
Доналд Ръмсфелд
Обектът и практиката на свободата се състои в ограничаването на властта на правителството.
Дъглас Макартър
Свещеното спазване на Конституционния закон е жизненоважният принцип, устойчивата енергия на свободното правителство.
Александър Хамилтън
Силата на правителството е от съществено значение за сигурността на свободата.
Александър Хамилтън
Всеки индивид от общността като цяло има равно право на защитата на правителството.
Александър Хамилтън
В свободното правителство сигурността на гражданските права трябва да бъде същата като тази на религиозните права. Той се състои в единия случай в множеството интереси, а в другия - в множеството секти.
Александър Хамилтън
Самото отричане беше институционализирано като функция на правителството. От 1923 турското правителство е похарчило десетки милиони долари в съгласувана кампания за дезинформация, за да заблуди света като цяло и, може би по-важно, собствения си народ.
Ерик Богосян
Правителството избра да даде шанс на мира. Правителството избра да направи нещо, за да го постигне.
Ицхак Рабин
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
28
Следваща