Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дело" - страница 8
Без силата на мисълта това, което ние наричаме съвест, се изражда в мечти, оправдаващи злото. Най-жестоките дела на света са били извършени в името на съвестта.
Уилям Чанинг
Аз вярвам на Бог, който е във всеки човек. Когато правя добри постъпки, аз мисля, че това е дело в Божиите ръце.
Фаина Раневска
Като германец, с оглед на историята на Втората световна война и ужасните дела от нацисткия период, чувствам специално задължение да помогна, доколкото мога, за развитието на европейско-израелските отношения и по този начин да допринеса за осигуряването на бъдещето и съществуването на Израел.
Хелмут Кол
... безстрашния човек е много по-опасен другар в делата, от колкото страхливецът.
Херман Мелвил
За съжаление е много вярно, че без свободно време и пари любовта не може да бъде нищо повече от оргия на обикновения човек. Вместо да бъде внезапен порив, изпълнен с плам и умиление, той се превръща в неприятно утилитарно дело.
Шарл Бодлер
Храбростта е необходима не само в битките, но и в обикновените ежедневни дела.
Бенджамин Франклин
Готов съм да умра. Ако човек разбере, че той може да умре било днес, било утре, той започва да цени всеки миг. И се грижи за всеки миг от своят живота, така че, ако умре утре, няма да го е срам за последните му дела.
Джет Ли
Обърквам се в думите, както други в делата.
Емил Чоран
Изяществото е потребно не само в изкуствата, но и в човешките дела.
Еразъм Ротердамски
Политика: управление на обществените дела в полза изгодата на частни лица.
Амброуз Биърс
Вие сте това, което вършат твоите делата.
Лоис Макмастър Бюджолд
Времето, което ние отдаваме на нашата любов, никога не трябва да носи вреда на делата ни.
Луи XIV
Великите дела винаги са съпроводени с големи препятствия.
Волтер
Дружбата се основава на сходства в характерите и интересите в общото съвместно дело, а не на удоволствието, което получаваш от личността на другия.
Георг Хегел
Успехът на делото, извършено с общите усилия на много хора, винаги се приписва на един: нито тълпата, нито историята обичат колективни или анонимни трудове.
Етиен Рей
Не вярвай в думите - нито в собствените си, нито в чуждите... Вярвай само в делата - и в собствените си и в чуждите.
Лев Толстой
Да загинеш насилствено в честно дело е по-добре, отколкото да отстъпиш пред злото.
Цицерон
Във всяко дело промяната е приятно нещо.
Дионисий Халикарнаски
При всеки живот има начало и край. Така е и в делата на нашият живот.
Марк Кубан
Аз се бих с най-силните бойци на този сят! И аз победих в тази битка! Но на мен ми останаха още много дела, които трябва да се доведат до край.
Масутацу Ояма
Мъжете отминават, но делата им остават.
Огюстен Луи Коши
Демокрацията и тиранията се различават по-скоро по формата, отколкото по съдържанието. Опитите да се установи всеобщо равенство завършват печално, понеже равенството не е предвидено биологически. Но искам да вярвам, че откритата конкуренция прави своето дело. И дори и малка вратичка да остана, най-способните и енергичните постепенно ще проникнат нагоре.
Павел Дуров
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
28
Следваща