Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дело" - страница 21
Ти избра пътя, където героичните чувства и мисли не живеят в местите и идеалите или фантазиите, а в делата на простия сив ден.
Конкория Антарова
Законите трябва да станат такива, че за добрите дела да е невъзможно да се окажеш в затвора.
Кристине Ньостлингер
Кажи ми, на кого се молиш, когато дела са добре, и аз ще ти кажа, колко си благочестив.
Курт Тухолски
Хората често вършат добри дела, без надежда за награда, но за зло дело винаги изискват плащане.
Л. Франк Баум
Само примитивен и морално слаб човек веднага прибягна до сила, - казваше Смуха. - Най-положителната черта на човека е трезвостта на мисълта. Помислете внимателно - и ще намерите правилното решение във всяко дело.
Алфред Шклярски
Решението не е да инвестирате повече време в едно или друго дело, а да работите по-ефективно.
Алън Лакейн
Когато правите нещо, което никога досега не сте правили, без значение кой за първи път не сте се справили добре, вие сте на път да се справите по-добре следващия път. Каквото и да се случи с вас, вие вече сте напреднали много по-далеч, отколкото ако никога не сте започнали това дело.
Алън Лакейн
Животът е безкрайна река от възможни дела, в която се влива приток от дела, причинени от необходимостта да оцелееш, потоци от дела, които се изливат от семейството ти, шефа ти, подчинените ти, както и потоци, родени в горното течение на твоите мечти и надежди.
Алън Лакейн
Средният християнин плаща повече лихва, отколкото дава за Господното дело. В църква от 100 семейства 37 няма да дадат нищо.
Лари Бъркет
Любезна дума или дело от онези, към които не харесваме, понякога е много по-ценена от помощта на приятел.
Л. П. Хартли
Трудно е да си представя света без творец, но предпочитам да не си представям, че човешките дела са вдъхновени от свръхестествени същества. Предпочитам да вярвам, че хората са измислили своята бруталност без божествена помощ.
Лойд Дъглас
Мъртвите са мъртви и за тях няма значение дали отдавам почит на делата им. Но за нас, живите, това означава нещо. Паметта не е полезна за запомнените, а само за тези, които си спомнят. Ние се изграждаме с памет и се утешаваме с памет.
Лоран Бине
Войната показва истинската същност на всеки човек. Страхливците и негодниците извършват най-отвратителните си дела чрез нея. Но смелите, честните, добри хора са със страхотни подвизи...
Людмила Павличенко
Навярно, аз не съществувам. Какъв е смисълът от човек, който се занимава с куп дела, ако той не съществува.
Майгул Акселсон
Ръководенето на военните дела е само половината от работата на генерала; една от най-важните му цели е да изгради и подсигури своите комуникации. Бързо подсигурете комуникациите си.
Наполеон Бонапарт
Може никога да не ни се отдаде възможност да извършим велики дела по велик начин, но всеки от нас е в състояние да прави малките неща по страхотен начин.
Хорас Джексън Браун
Делото продължаваше толкова дълго, че вече бях забравил дали аз съм невинният или виновният.
Ашли Брилиант
Вие създавате своята история в съзнание, докато интерпретирате собственото си поведение и докато слушате мислите на другите за вас. Историята на живота не е дело на историк; това е по-скоро като произведение на историческата фантастика, което прави много препратки към реални събития и ги свързва чрез драматизации и интерпретации, които биха могли или не биха били верни на духа на случилото се.
Джонатан Хайд
От човека остават само неговите дела.
Максим Горки
Мъжът може да живее само с мига. Но момичето узрява рано за истината, че животът не е в преходните мигове, а в трайните последици. Само дълбоките дири значат истински изживян живот. И най-вълшебният миг сякаш не е съществувал, щом не е оставил своя следа, свидетелство за истинността си. Инак по какво се отличава от един сън? Споменът за сладките мигове горчи, ако тоя спомен не се е материализирал в нещо живо, трайно, самостоятелно. И най-чудната любов не радва, ако от нея не се роди една детска усмивка, едно дръзко дело или поне една песен.
Блага Димитрова
Човек е роб на свойта воля, но господар на свойто дело.
Борис Дрангов
...Животът е достоен и смислен само ако човек посвети сили и разума си на някакво велико дело, с което може да слее личността си.
Морис Дрюон
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
28
Следваща