Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дело"
Цената, която плащат добрите хора за безразличието си към обществените дела, е да бъдат управлявани от зли хора.
Платон
Който е смел на дело, той няма да се уплаши от думи.
Софокъл
Изберете своя приятел; не можеш да бъдеш щастлив сам: щастието е дело на двама.
Питагор
Често повтаряме, че за човек се съди по делата му, но понякога забравяме, че думите също са постъпка. Речта на човек е огледало на самия него. Всичко фалшиво и измамно, пошло и вулгарно, независимо как се опитваме да го скрием от другите, всяка празнота, безчувственост или грубост се проявяват в речта със същата сила и очевидност, с които се проявяват искреността и благородството, дълбочината и тънкостта на мислите и чувствата.
Лев Толстой
Дело на умният е да предвижда бедата, преди тя да дойде, дело на храбрия е да се справи с бедата, когато тя дойде.
Питак
Нека вашите дела да са такива, каквито бихте искали да ги помните по склона на живота.
Марк Аврелий
Добрият човек е този, който върши велики и благородни дела, дори и да рискува всичко.
Плутарх
Изцелението това е дело на времето, но понякога това е и дело на възможността.
Хипократ
По-рано слушах думите на хората и вярвах в делата им. Сега слушам думите на хората и гледам делата им.
Конфуций
Войната твърде важно дело, че да го поверяваме на военните.
Жорж Клемансо
Душата на човека се проявява в неговите дела.
Хенрик Ибсен
Някои мислят, че футбола е дело на живот и смърт; аз съм съвършено разочарован от тази позиция. Готов съм да ви уверя в това, че футбола е много, много по-важен.
Бил Шанкли
Всички човешки дела са несериозни, но трябва да се отнасяме към тях сериозно.
Айрис Мърдок
Ние не можем да творим велики дела - а само малки с голяма любов.
Майка Тереза
Малко добро дело е по-добро от най-тържествените обещания да се направи невъзможното.
Томас Маколей
Изповедта на злите дела е първото начало на добрите дела.
Августин
Щастието е дело на съдбата, ума и характера.
Николай Карамзин
За всяко дело е длъжен да отговаря един и само един човек.
Ото фон Бисмарк
Предпочитам, да ме запомнят по делата, които аз свърших за другите, а не по делата на другите които са свършили заради мен.
Томас Джеферсън
Колкото повече вие си въобразите, че не сте в състояние да изпълните определено дело, толкова с момента на неговото осъществяване за вас става невъзможно.
Барух Спиноза
Леността затруднява всеки дело.
Бенджамин Франклин
Само страстите и само великите страсти могат да въздигнат душата до велики дела. Без тях имаме край на всяка възвишеност както в нравствения живот, така и в творчеството.
Дени Дидро
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
28
Следваща