Цитати на тема "Сигурност" - страница 18
Любовта, струва ми се, е онова състояние, в което човек е най-доволен. Ако това звучи парадоксално, помнете предупреждението на Рилке: любовта се състои в това да оставите на любимия човек пространство да бъде себе си, като същевременно осигурявате сигурността, в която азът може да процъфтява. Като дете винаги съм се чувствал неспокоен и малко ограничен сред хората, особено семейството ми. Самотата беше блаженство, но не се постигаше лесно. Винаги се чувствах стресиращо - където и да бях, имаше какво да правя, някой да угодя, задължение да се изпълни, роля неадекватно изпълнена: нещо не е наред. Ставането, от друга страна, беше облекчение. Никога не съм бил толкова щастлив, както когато отивах сам някъде и колкото повече време отнемаше, толкова по-добре. Ходенето беше приятно, карането на велосипед приятно, пътуванията с автобус забавни. Но влакът беше истински рай.
Тони Джъд
Всичко беше адски крехко, това беше нещото. Очевидно, със сигурност, но в по-голямата си част блокираме - отказваме да мислим колко лесно животът ни може да бъде разкъсан, защото когато го осъзнаем, губим ума си. Тези, които се страхуват през цялото време, които трябва да се лекуват, за да функционират? Това е така, защото разбират реалността, колко тънка е границата. Не че не могат да приемат истината - а че не могат да я блокират.
Харлан Коубън