Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Система" - страница 6
Под понятието "сила на характера" се разбира твърдото отстояване на убежденията, без значение дали те са в резултат на изводи от чужда или собствена система от възгледи или възникват от принципи, норми, моментни впечатления или някакви други прояви на разума.
Карл фон Клаузевиц
Във всички теологически системи дяволът фигурира като мъжки образ. Това е така, защото жените са тези, които поддържат църквата.
Дон Маркис
Често се твръди, че ако човешкият род се провали на Земята, някой друг вид ще вземе надмощие. Но в смисъл на развиваща се интелигентност, това не е вярно. Ние сме или скоро ще сме изчерпали необходимите природни предпоставки на тази планета. Без въглища, земно масло и висококачествени руди други видове няма да са способни да извършат дългото изкачване от примитивните условия до високо-технологично ниво. ... Ако ние се провалим, тази планетна система също ще се провали, що се отнася до интелекта.
Фред Хойл
Когато един човек се променя, системата се променя.
Рам Дас
За успешно планиране е нужна единна, обща за всички система ценности, а именно затова ограниченията в материалната сфера са така непосредствено свързан със загубата на духовна свобода.
Фридрих Хайек
Основното послание на Революцията на климата е, че изменението на климата е причинено от гнилата финансова система, която имаме, предназначена да създаде бедност и да отнеме всякакви печалби за малко количество богати хора. Междувременно унищожава земята.
Вивиан Уестууд
Основното послание, което искаме да излезем там, е, че изменението на климата се дължи на изгнилата икономическа система.
Вивиан Уестууд
Трябва да променим нашата етика и нашата финансова система и целия ни начин на разбиране на света. Трябва да е свят, в който хората живеят, вместо да умират; устойчив свят. Може да е страхотно.
Вивиан Уестууд
Нашата икономическа система, работеща с цел печалба и разхищение и основана предимно на добивната промишленост, е причината за изменението на климата. Пропиляхме земното съкровище и вече не можем да го използваме евтино.
Вивиан Уестууд
Политическата система на Америка се развива през последните 50 години по начини, които увеличават силата на бизнес лобитата.
Ал Гор
В моята страна Южна Африка години наред се борихме срещу злата система на апартейда, която разделя човешките същества, деца на един и същи Бог, по расова класификация и след това отказва много от основните права на човека.
Дезмънд Туту
Бил съм в окупираната палестинска територия и бях свидетел на расово обособени пътища и жилища, които толкова много ми напомниха на условията, които преживяхме в Южна Африка при расистката система на апартейд.
Дезмънд Туту
Законите и системите на политическото устройство започват винаги с признаването на отношенията, които те намират във вече съществуващи между индивидите.
Джон Стюарт Мил
Иска ми се да мога да напиша книга, която да се чете, докато съществува нашата цивилизация... Бих я оценил много по-високо от всеки бизнес успех, ако мога да допринеса за разбирането на света, в който живеем или, по-добре все пак, ако мога да помогна за запазването на икономическата и политическата система, която ми позволи да процъфтявам като участник.
Джордж Сорос
Много от злото в света всъщност не е умишлено. Много хора във финансовата система нанесоха много щети, без да възнамеряват.
Джордж Сорос
Нито една система не може да ме накара да направя компромис с това, в което вярвам...
Колин Фарел
В системата на неговото мислене системата явно доминираше над мисленето.
Габриел Лауб
В действията му нямаше никаква система, освен нервна.
Емил Кротки
Банката се нуждае от модели за измерване на риска. Проблемът обаче е, че всяка една банка може да измери риска си, но също така трябва да знае какъв е рискът, поеман от други банки в системата, в даден момент.
Майрън Сколс
Вашата нервна система не може да направи разликата между истинско преживяване и това, което е ярко въобразено.
Максуел Малц
Всичко, което направих, беше да поискам права. Не съм нападала никого. Не съм тормозил никого. Не се противопоставих нито на системата, нито на държавата, нито на властта. Всичко, което казах, е: "Защо не мога да шофирам?"
Манал Ал-Шариф
Тялото поддържа баланс само по няколко начина. В края на деня заболяването се появява, когато тези основни системи са изгубени.
Марк Хаймън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
28
Следваща