Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Система" - страница 22
Имаме система, която работи страхотно добре за продуктите. Но този, който имаме за хората, смърди. Това е урокът, който трябва да научим - или човешкото бъдеще на тази планета наистина ще бъде много мрачно.
Дениъл Куин
Нищо не се забравя. Нищо не изчезва безследно. Самата Вселена е единна система от памет. Погледни назад и ще намериш началото на света.
Джанет Уинтерсън
Страданието активизира имунната система на тялото и душата...
Джанет Уолс
Всъщност западната парламентарна демократична система демонстрира най-много жизненост. Изглежда, че тази система в момента е най-добрата налична.
Джао Дзъян
Описването на Питър Тийл като просто либертарианец диво подценява случая. Неговата система от вярвания се основава на непоклатим егоизъм и икономически дарвинизъм.
Джейкъб Уайсбърг
Академичните марксисти никога нямаше да бъдат убедени, че всичко, което се случи в реалния свят, може да обезсили тяхната система от вярвания. Утопистите на десницата, либертарианците са също толкова убедени, че техните идеи тепърва ще бъдат изпробвани и че биха работили прекрасно, ако можехме само да направим нещо за човешката история.
Джейкъб Уайсбърг
Може или не може да се съгласите с предписанията на политиката на Обама, но те като цяло са сериозни опити за справяне с най-големите проблеми, с които се сблъскваме: неработеща система на здравеопазване, зависимост от петрола, стагнация на доходите и климатични промени.
Джейкъб Уайсбърг
Основана в бунт срещу колониалната тирания, страната ни е естествено подозрителна към намеса на правителството, намеса и подслушване. За сравнение, европейските системи израстват от традицията на държавата да предоставя социални помощи за работниците, която се простира още до Бисмарк и Германия през 1880-те.
Джейкъб Уайсбърг
Този, който избере да бъде учител, никога не прави "точно толкова", за да се справи - нито прави резки ъгли или се опитва да измами системата. Който избере майсторството, живее живота си, питайки: "Как мога да направя повече, да дам повече, да бъда повече и по този начин да ускоря постигането на крайната си съдба?"
Джеймс Артър Рей
По ирония на съдбата решенията не са трудни за измисляне. Тези решения включват разбиване на големи банки на единици, които не са твърде големи, за да се провалят; връщане към система от регионални фондови борси, за да се осигури съкращаване; и повторно въвеждане на злато във паричната система, тъй като златото не може да бъде унищожено с цифрова светкавица.
Джеймс Рикардс
Никоя система за вземане на решения няма да гарантира корпоративен успех. Стратегическите решения, които корпорациите трябва да вземат, са с умопомрачителна сложност. Но ние знаем, че колкото повече власт давате на един човек пред сложността и несигурността, толкова по-вероятно е да се вземат лоши решения.
Джеймс Суровецки
За разлика от това, работата в организация, в която стойността непрекъснато тече, също създава условия за психологически поток. Всеки служител има непосредствени знания дали работата е свършена правилно и може да види състоянието на цялата система.
Джеймс Уомак
Години наред подкрепях смъртно наказание, но аз повярвах, че нашата система за наказателно правосъдие не е в състояние да прави адекватно разграничение между невинни и виновни. Укорително и неморално е да се залага на живота и смъртта.
Джеймс Фрей
Трябва да имаме образователна система, която да може да обхваща всякакви умове и където ученикът не трябва да се вписва в определена форма на обучение.
Джеймс Хилман
Изборът да стеснявам реалността в единна система от вярвания, основана единствено на човешкия опит, ми се струва безумно.
Джереми Робинсън
Така че, ако искате да намерите някой, който да е виновен за това че съм такъв, какъвто съм, предполагам, че ще трябва да започнете с обществената образователна система.
Джеф Кини
Идеята, че системата на ООН би могла да осигури истинско ръководство за големите предизвикателства пред развитието, в някои тримесечия ще натежи доверчивостта.
Джефри Сакс
Повечето от различните видове клетки в нашето тяло умират и се заменят на всеки няколко седмици или месеци. Въпреки това, невроните, първичната клетка на нервната система, не се размножават (в по-голямата си част), след като сме родени. Това означава, че по-голямата част от невроните в мозъка ви днес са толкова стари, колкото и вие. Това дълголетие на невроните отчасти обяснява защо се чувстваме почти еднакво отвътре на 10 годишна възраст, както се чувстваме на 30 или 77 години.
Джил Болти Тейлър
Малка вселена, която не надвишава размера на нашата галактика Млечен път, което означава, че съдържа около 100 милиона звезди и сравним брой планетни системи, изглежда доста просторна. Възрастта на такава вселена обаче ще бъде само около месец.
Джон Бароу
И няма такива причини, такива решения или философски системи, в които бихме могли да се включим напълно, така че дори малка част от нас да не остане навън - да се изненадаме и да останем сами.
Джон Барт
Виновни. Винаги, когато нещата не се развият по план, обвинявайте себе си или другите. Вината е друго защитно прикритие за срам. Вината поддържа баланса в дисфункционална система, когато контролът се разпадне.
Джон Брадшоу
До четиридесет години аз бях глупава живеейки в системата и бях и напълно подчинена, като зомбирана.
Александра Маринина
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
28
Следваща