Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Храна" - страница 7
Чистата вода и достъпът до храна са някои от най-простите неща, които можем да приемаме за даденост всеки ден. На места като Африка, това може да бъде някои от най-трудните ресурси, които можете да постигнете, ако живеете в селски район.
Маркус Самуелсон
Повечето култури традиционно свързват храната и духовността директно с периодичните ограничения и празненства, които са подчертани в годината. Въздържанието от определени храни или пълноценен пост е част от много религиозни традиции и празници.
Маркус Самуелсон
Обикновено обичам да ям у дома. Не излизаме много. Храната у дома е толкова добра.
Марти Ахтисаари
В САЩ има много нацисти за храна, но вярвам, че ако можете да покажете на хората какво е наистина важно, те сами ще преценят останалото.
Мехмет Оз
Храната вече не е свещена за нас: като станахме твърде ефективни, ние променихме нейната природа.
Мехмет Оз
Един от начините да подхранвате мозъка да взема повече решения е да го храните с въглехидрати. Така че с течение на деня започвате да жадувате за повече въглехидрати – особено жените, защото жените са склонни да вземат повече от ежедневните решения в живота ни, отколкото мъжете.
Мехмет Оз
Страхотна храна е необходима повече от готвачи; имаше нужда от гурме закусвалници.
Никол Монес
Казват, че кухните на различни китайски провинции са възникнали първоначално, за да обслужват различни видове избирателни райони. Пекин беше кухнята на чиновниците. В Шанхай това беше кухнята на богатите търговци и индустриалци. В Сечуан, храната на обикновените хора. Много страхотни сечуански ястия произлизат от уличните сергии.
Никол Монес
Интерактивността на мрежата ни дава мощни нови инструменти за намиране на информация, изразяване на себе си и разговор с другите. Освен това ни превръща в лабораторни плъхове, които постоянно натискат лостове, за да получат малки гранули социална или интелектуална храна.
Николас Кар
Храната е по-добро лекарство от лекарствата.
Патрик Холфорд
Никога не съм виждал затлъстял човек, който да е казал: "Добре съм в ума си". Щастието спира храната да бъде компенсация.
Пиер Дюкан
Ако обичате човек, веднага ще намалите приема на храна - това е автоматично.
Пиер Дюкан
Понякога забравям да закуся сутрин, но когато всъщност си купя кутия зърнени храни, вероятно ще я изям не само за закуска, но и като закуска по-късно.
Райън Гослинг
Роден съм с музиката вътре в мен. Музиката бе една от моите части. Също като ребрата ми, бъбреците, черния дроб, сърцето. Също като кръвта ми. Напираща сила беше вече в мен, когато изгрях на сцената. Това беше необходимост, също както храната или водата.
Рей Чарлс
Знаеш ли, храната е такава - това е прегръдка за хората.
Рейчъл Рей
Не категоризирам храната като лоша или виновно удоволствие.
Рейчъл Рей
Добрата храна и топлата кухня са това, което превръща къщата в дом.
Рейчъл Рей
Вкарайте хората обратно в кухнята и се борете с тенденцията към преработена храна и бързо хранене.
Андрю Уейл
Всеки предпочита някои храни пред други, но някои възрастни приемат тази тенденция до крайност. Тези хора са склонни да предпочитат видовете скучна храна, на които може да са се радвали като деца - като обикновени или маслени тестени изделия, макарони и сирене, пица със сирене, пържени картофи и сандвичи със сирене на скара - и да ограничат храненето си само до няколко ястия.
Андрю Уейл
И разбира се, знам, че ако се храниш по този начин, ще умреш. Така? Ако не се храните по този начин, пак ще умрете. Защо да не умреш щастлив?
Робърт Фулам
Ако направим национална политика, че ще подкрепяме дребните фермери по начина, по който подкрепяме агробизнеса, внезапно ще видим промяна по отношение на цената на органичните храни.
Рут Райшил
Наистина, единственият начин да се изправим пред най-големите проблеми, които имаме, е правителството да промени начина, по който субсидира храната. Начинът, по който субсидираме храната, прави по-евтино да отидеш до Макдоналдс и да си вземеш хамбургер, отколкото салата, а това е лудост.
Рут Райшил
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
28
Следваща