Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Храна" - страница 6
Яжте, за да живеете, а не за да ядете. Колкото повече храна, толкова повече болести.
Бенджамин Франклин
Парите трябва да са достатъчни за храна, деца и пътешествия. А за всичко останало - това са допълнителни пари.
Виго Мортенсен
Технологията се храни сама. Технологията прави възможно повече технологии.
Алвин Тофлър
Писна ми да споря с жени за това къде да отида на вечеря. Най-добрата храна е при мен у дома.
Джак Никълсън
Европа няма да приема генетично модифицирани храни. Това няма никаква разлика в окончателния анализ какво прави Брюксел, какво прави Вашингтон или какво прави Световната търговска организация.
Джеръми Рифкин
Сега те превръщат тези семена в интелектуална собственост, така че имат виртуално заключване на семената, от които всички ние зависим за нашата храна и оцеляване.
Джеръми Рифкин
Много от генетично модифицираните храни ще бъдат безопасни, сигурен съм. Дали повечето от тях ще бъдат безопасни? Никой не знае.
Джеръми Рифкин
Индустрията не е глупава. Промишлеността знае, че ако тези храни са етикетирани "генетично проектирани", обществеността ще се отклони и няма да ги приема.
Джеръми Рифкин
Дори и най-злото куче не хапе този, който го храни. Какъв пример за литературните критици...
Жан Кокто
В различни епохи и в различни социални среди човек обича, мрази и се надява по различни начини. Както дървото чрез корените си храни своите цветя и плодове със сока на почвата, така човек намира подхранване за своите чувства и мисли, дори най-високите, в икономическата основа на обществото.
Лев Троцки
Умът загива от противоречията, а сърцето се храни от тях. Може да ненавиждаме човека като подлец, а може и да загинем за него, като за наш ближен.
Василий Ключевски
В света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна.
Майка Тереза
Който оставя огъня без храна, го загася. Така и този, който лишава от храна гневното избухване още в самото му начало, без да го раздухва, го потиска и отдалечава от себе си.
Плутарх
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
Мисля, че строгата вегетарианска диета действа като добра програма за прочистване на хора, които идват от диета, богата на животински храни и преработени храни. Но за някои хора, когато продължи твърде дълго, изглежда, че има обратен ефект.
Ан Луис Гитълман
Вместо да се храни изключително от слънцето, човечеството сега започна да гълта петрол.
Майкъл Полан
Отглеждането на царевица, което от биологична гледна точка винаги е било процес на улавяне на слънчевата светлина, за да се превърне в храна, не в малка степен се е превърнало в процес на превръщане на изкопаемите горива в храна.
Майкъл Полан
Стихотворенията изискват не само търпение, те изискват един вид предаване. Трябва да им се отдадеш. Това е истинската храна за един поет: други стихотворения, а не питка.
Марк Странд
Повечето училища имат само микровълнова фурна или фритюрник, едва ли инструментите, необходими за хранене на децата ни с истинска, прясна храна.
Марк Хаймън
Не ми трябват пълнители, добавки, прекомерни количества захари, мазнини, соли и други мерки, предприети за опетняване на естествената доброта на истинската храна.
Марк Хаймън
Когато става революционен акт да се яде истинска храна, ние имаме проблеми.
Марк Хаймън
Стойте далеч от млякото. Това е перфектната храна на природата, но само ако сте теле.
Марк Хаймън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
28
Следваща