Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Храна" - страница 3
...човекът е просто краткотраен съд за усвояване на храната, той копнее да се наслаждава на живота и Смъртта го чака.
Ричард Олдингтън
Маргарин? Това не е храна. Не можете да повярвате, че не е масло? Аз мога. Ако планирате да използвате маргарин в каквото и да било, можете да спрете да четете сега, защото няма да мога да ви помогна.
Антъни Бурдейн
Ако населението и храната са се увеличили в едно и също съотношение, вероятно е човекът никога да не е излязъл от дивото си състояние.
Томас Малтус
Зародишите на съществуването, съдържащи се на това място на земята, с достатъчно храна и достатъчно пространство за разширяване, биха запълнили милиони светове в течение на няколко хиляди години.
Томас Малтус
Всеки индивид, който яде телесна храна, независимо дали животното е убито изрично за него или не, подкрепя търговията с клане и допринася за насилствената смърт на безвредни животни.
Филип Капло
Ако всеки от нас трябваше да убие със собствените си ръце животното, което влиза в храната, тогава милиони ще станат вегетарианци!
Брижит Бардо
Единственото време да ядете диетична храна е, докато чакате пържолата да се готви.
Джулия Чайлд
Не е нужно да готвите фантазия или сложни шедьоври - просто добра храна от пресни съставки.
Джулия Чайлд
Получавам твърде много щастие от добрата храна.
Елизабет Олсън
Има значителна морална разлика между човек, който извършва насилствено престъпление, и човек, който се опитва да премине граница незаконно, за да сложи храна на семейната трапеза. Такива мигранти може да нарушават нашите закони срещу незаконното влизане, но ако това е всичко, което правят, те са нарушители, а не престъпници. Те заслужават да се зачита тяхното достойнство.
Мадлин Олбрайт
Пътят към мъжкото сърце напоследък не е чрез храна, красота, с*кс и привлекателен характер, а чисто и просто способността да се правиш, че хич не се интересуваш от него.
Хелън Филдинг
Храната, която организмът не успява да усвои, изяжда този, който я е изял. Затова се храни умерено.
Абу ал Фарадж
Измами хазяина, ако можеш и ако трябва, но дори не се и опитвай да метнеш Музата. Няма да се получи. Можеш да имитираш качеството не повече, отколкото можеш да имитираш добрата храна.
Уилям Бъроуз
Бог е измислил храната. А дяволът – готвачите.
Джеймс Джойс
По-рано аз се храних лошо. Аз ядях много захар и въглехидрати, въобще ядях "нездравословна" храна. Навярно, затова и аз бях така раздразнена.
Аврил Лавин
Контролирайки нефта, вие контролирате цели държави; контролирайки храната, вие контролирате народа.
Хенри Кисинджър
Вече произвеждаме достатъчно храна, за да нахраним света. Вече имаме изградена технология, която ни позволява да произвеждаме повече, отколкото можем да намерим пазар.
Джеръми Рифкин
На който не достига секс говори за секс, гладният за храна, човекът при който няма пари - за парите, а нашите олигарси и банкери говорят за морал.
Зигмунд Фройд
Не съм страхотен готвач, не съм велик художник, но обичам изкуството и обичам храната, така че съм перфектният пътешественик.
Майкъл Палин
Яж храна. Не твърде много. Предимно растения.
Майкъл Полан
Не яжте нищо, което прабаба ви не би разпознала като храна.
Майкъл Полан
Не всеки може да си позволи да се храни добре в Америка, което е буквален срам, но повечето от нас могат: американците харчат по-малко от 10 процента от доходите си за храна, по-малко от гражданите на която и да е друга нация.
Майкъл Полан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
28
Следваща