Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Храна" - страница 26
Посещавах уроци и преподавах уроци по хранителна антропология в университета Пейс с професор по антропология. Можете да проследите историята по архитектурата и храната на дадено място. Храната е едно от онези неща, които надхвърлят и остават в културата.
Лидия Матичио Бастианич
Това, което научих като малко дете, беше уважение към храната. Не изхвърляйте нищо.
Лидия Матичио Бастианич
Съчетайте правилната храна с точния повод. Помислете какво празнувате. Ако почитате хората, кои са любимите им храни? Ако е празник, каква е храната за него? Когато дадеш идентичност на партито, хората оценяват това.
Лидия Матичио Бастианич
Услугата на храната е да възпитава, да угажда, да подхранва.
Лидия Матичио Бастианич
Баба ми имаше двор с животни, като кози и кокошки. Тя правеше сирене рикота, готвеше с топли картофи от градината, отглеждаше всичко от боб до пшеница. Беше проста, сезонна храна и всички ядохме това, което беше произведено на 10 мили от мястото, където живеехме. Така беше от векове.
Лидия Матичио Бастианич
Храната е свързана с историята на един народ през вековете.
Лидия Матичио Бастианич
Храната е общият език за всички нас.
Лидия Матичио Бастианич
Обичам да готвя веганско. Всеки може да дойде по всяко време в който и да е от нашите ресторанти и да получи веганска храна или храна без глутен.
Лидия Матичио Бастианич
Храната на една страна е моята история. Това е малка история, но хората са свързани толкова много с нея. Искам да споделя това, но и идеята за събиране на хора и семейство.
Лидия Матичио Бастианич
Баба ми беше генезисът на моята връзка и страст към храната.
Лидия Матичио Бастианич
Знаехме, че сме обречени. Целувката беше топло приемане на години на караници, години на консумация на храни, които намирах за едва ядливи, и Хенри, който подреждаше след някой, който вече смяташе, че е подредила. Когато целунах Хенри, не си представях бивше гадже №13; Представих си съпруг №1.
Лиза Лутц
Храненето е история на живота ви, така че когато хората казват, че храната е утеха, те са прави в известен смисъл; винаги е там с теб. Винаги е приятел. Любимите ви храни пътуват с вас през целия ви живот, вкусвайте всичко, което правите. Дори и да плачеш над чиния, чинията все още е там. Пълна с надежда.
Лора Докрил
Вдишвам бавно. Храната е живот. Издишам, поемам отново дъх. Храната е живот.
Лори Халсе Андерсен
Варено свинско със зеле е толкова неромантична храна, когато човек тъгува.
Луси Мод Монтгомъри
Неудовлетвореният страх от генетично модифицирани органични култури заплашва научния напредък в биотехнологиите, необходим за задоволяване на нарастващото глобално търсене на безопасна и достъпна храна.
Майк Помпео
Законът за етикетирането на безопасни и достъпни храни има за цел да отстрани ненужните пречки пред храненето на света.
Майк Помпео
ГМО играят централна роля за посрещане на предизвикателството да осигурят достъпна и питателна храна на потребителите по целия свят.
Майк Помпео
Някои противници на етикетирането на ГМО твърдят, че разкриването на генетично модифицирани съставки ще увеличи цените на храните. Но всеки купувач знае, че хранителните компании редовно сменят етикетите си, за да предявяват нови твърдения и да подчертават иновациите.
Майк Помпео
Американската диета на бързо хранене и навиците за ядене на месо на заможните в света подкрепят световната хранителна система, която отнема хранителните ресурси от гладните. Диета с повече житни и бобови култури и с по-малко говеждо и друго месо е не само по-здравословна за нас, но също така допринася за промяна на световната система, която храни някои хора, а оставя други гладни.
Лоудън Бело
Факт е, че има достатъчно храна в света за всички, но трагичното е, че голяма част от световните хранителни и териториални ресурси са заети за производство на месо и други храни от животински произход за заможните, докато милиони деца и възрастни страдат от недохранване и глад.
Лоудън Бело
Вегетарианството... това съм аз. Аз не ям месо вече повече от 10 години. Всъщност не ям месо от 11 и половина години и се чувствам добре, изглеждам добре и имам енергия. (...) и вие трябва да прегледате какво слагате във вашето тяло. Аз ям плодове и зеленчуци, ям жито и зърнени храни и се грижа за себе си и не мисля, че изглеждам зле, нали?
Трейси Бингам
Погледнете го по този начин. Всеки, който е получил някакво удоволствие от живота, трябва да се опита да даде нещо от себе си. Животът е като превъзходна храна и светът е метр д'отел. ... Радвам се да се дам нещо в замяна, защото съм бил така изключително щастлив и съм получил такова голямо удоволствие от него.
Джералд Даръл
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
28
Следваща